24-N, el futur de la pilota professional depén d'una votació

La directiva de la Federació de Pilota Valenciana necessita el recolzament de 2/3 dels assistents a l'assemblea del pròxim divendres per traure endavant la nova estructura del món professional

Guardar

L'equip de Molines ha complit un any al front de la Federació - Fedpival
L'equip de Molines ha complit un any al front de la Federació - Fedpival

Arriba el fred, però continua sent una tardor calenta en el trinquet. El pròxim divendres 24 de novembre l’assemblea general de la Federació de Pilota Valenciana es reuneix (a partir de les 19.00 h. en la sala de juntes de la seu federativa) de manera extraordinària per a decidir el futur de la pilota professional. En l’ordre del dia hi ha dos punts que poden marcar un abans i un després en la gestió de la pilota professional. El primer és l’aprovació, o no, de l’informe de viabilitat econòmica dels contractes dels jugadors professionals per a 2024. El segon, lligat a este primer, és l’aprovació, o no, de la modificació del Reglament General de Competicions i del Reglament Disciplinari.

Traduït a la llengua comuna dels mortals, això vol dir que la junta directiva de la Federació exposarà davant els assembleistes (represetants d’esportistes, tècnics, jutges, clubs i trinqueters de Castelló, València i Alacant) el projecte per a dirigir el món professional a partir de gener de 2024. Ho haurà de fer amb un informe de viabilitat econòmica, financera i pressupostària que confirme la capacitat de la Federació d’assumir la despesa de l’operació. Un treball que haurà de ser realitzat per un agent extern a la mateixa Federació. 

Ara bé, els arguments de l’informe i de la junta directiva hauran de ser convincents perquè per a aprovar estos dos punts del ordre del dia se necessita, segons marca la normativa i els estatuts de la Federació, el vot favorable dels 2/3 dels assistents a la reunió de l’assemblea. L’assemblea compta amb 85 representants elegits en les eleccions de l’any passat. En cas d’acudir tots a la cita, caldria l’aprovació de 57 assembleistes. Cal recordar que l’actual directiva, encapçalada per Vicent Molines dins del grup Som Pilota i guanyadora de les eleccions federatives ara fa poc més d'un any, va obtindre una representació directa de 41 representants federatius. L’altra opció que es va presentar, Una Pilota Unida (encapçalada per José Cabanes "Genovés II"), en va obtindre 39 assembleistes. A més, els assembleistes de Castelló, un total de cinc, es van mantindre independents i no es van presentar per cap candidatura durant el procés electoral. Els recolzaments són importants, perquè la quantitat de vots favorables a la proposta de l'equip de Molines dependrà del número d'assistents a la reunió, una de les més importants i transcendent en la pilota des dels últims anys.

Amb tot, la reunió del 24 de novembre serà decisiva per al futur de la pilota professional. En cas d’aprovar-se el projecte de la directiva de la Federació, caldrà confirmar de quina forma es van a reestructurar les competicions i l’agenda esportiva. També si els jugadors i les jugadores rebran de la Federació el mateix tracte esportiu i econòmic, una de les grans reclamacions des de la Federació en els darrers temps. També queda per conèixer si, com s’explica des de la Fundació de la Pilota Valenciana, la Federació deixarà que siga l’empresa Trinquet de Pelayo S.L. (propietat de l’empresari José Luis López), la que, finalment, s’encarregue de gestionar les nòmines dels professionals. Seria tornar, de nou, al model d’una empresa privada regint el món professional. Tot s'haurà d'explicar el divendres.

Pel moment, en la Federació es treballa per a trobar i contractar les persones que han de coordinar el món professional a partir de gener. Per exemple, noms com el de Víctor Serrano “Cañones” i Salva Mormeneo han sonat ja en algunes reunions per a coordinar l'agenda de l'escala i corda.

Destacats