La zona verda d'estacionament a Russafa entrarà en funcionament al setembre

L'Ajuntament de València ha obert el termini per a tramitar les autoritzacions

Guardar

Barri de Russafa, a València
Barri de Russafa, a València

La zona verda d'estacionament de residents a Russafa començarà a funcionar el pròxim mes de setembre. Una actuació molt demandada pels veïns i veïnes d'aquest barri de València que, per fi, ja té data d'entrada en vigor. Així, l'Ajuntament de València ja ha obert el termini per a tramitar les autoritzacions amb l'objectiu que "es puga usar des del primer dia. Per això, és important no deixar per a l'últim dia la tramitació necessària per a donar-se d'alta", ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Per a sol·licitar el distintiu de resident i poder aparcar en la nova zona verda, l'Ajuntament ha creat una web http://www.ora-valencia.es/web/barri-de-russafa/ en la qual la ciutadania trobarà tota la informació sobre els requisits i passos per a donar-se d'alta. En els pròxims mesos es durà a terme una campanya informativa per a donar a conéixer el funcionament d'aquesta nova zona d'aparcament.

Els requisits per a sol·licitar l'acreditació són: estar empadronat en algun dels carrers pertanyents al barri de Russafa; acreditar ser titular del permís de circulació o persona conductora en un permís de circulació que figure a nom d'una persona jurídica. També ho podran sol·licitar les persones que consten com a conductores habituals en l'assegurança del vehicle. Així mateix, les persones sol·licitants hauran d'estar al corrent en el pagament de taxes i impostos municipals i possibles sancions en matèria de trànsit.

En qualsevol moment la persona interessada podrà realitzar els tràmits per a obtenir el distintiu de resident. Un permís que tindrà una vigència de dos anys.

A més de comptar amb el distintiu de resident (gratuït), les persones usuàries hauran d'abonar la taxa fiscal d'estacionament en alguna de les seues dues modalitats, mensual (7,18 €) o anual (86,20 €). El pagament de la taxa ha d'efectuar-se a partir de setembre en règim d'autoliquidació, en qualsevol parquímetre de la ciutat, a través de les aplicacions de pagament per mòbil ElParking, Telpark o Easypark, o en les oficines d'atenció a la ciutadania (C/Alginet, 3) on també s'accepta el pagament en efectiu.

El procediment en seu electrònica per a sol·licitar el distintiu de residents és el mateix que el que s'ha estat utilitzant fins ara per a Ciutat Vella: a la pàgina web de l'Ajuntament, accedint als tràmits municipals, en la secció de mobilitat, autorització de circulació i reserva (obtenció del distintiu de resident).

Destacats