La votació dels pròxims pressupostos participatius de València serà per barris

L'Ajuntament de València ha decidit canviar el sistema de votació dels pressupostos participatius DecidimVLC

Guardar

Vista aèria de la ciutat de València
Vista aèria de la ciutat de València

En la pròxima edició dels pressupostos participatius DecidimVLC – prevista per a 2024 – la votació de les propostes es realitzarà per barris, i no per districtes, amb l'objectiu que les inversions arriben a tots els barris i pobles de València. Tal com ha avançat Las Provincias, aquesta modificació es deuria a les queixes dels veïns i veïnes de les quals s'ha fet eco la Federació d'Associacions Veïnals de València (FAAVV).

I és que a l'últim ple de la Federació, es va posar de manifest la importància d'aquests pressupostos com una eina necessària tant per a vertebrar el moviment veïnal, com per al foment de la participació i la mateixa democràcia. No obstant això, "encara no funcionen com hauria de ser".

Així, entre el llistat de millores es troben qüestions com dotar de competències i pressupost a les Juntes de Districte, fent que els grups de treball que es formen tinguen "el protagonisme que es mereixen els veïns i veïnes"; que es valore "d'una altra manera" una proposta que sorgisca d'una associació que una que arriba per part d'una persona individual; o que es done l'opció de poder modificar aquells projectes que rebutgen els tècnics, ja que, assenyalen, "algunes propostes estan sent rebutjades sense entendre's el motiu".

Així mateix, i és una de les modificacions que es duran a terme en la següent edició dels pressupostos participatius, no s'inclouran obres de reformes de propietats municipals. En aquest punt, des de la FAAVV posen de manifest que "les associacions veïnals han qüestionat que passen moltes propostes que correspons a qüestions de manteniment i adequació, que ja haurien de realitzar-se des de l'Ajuntament per iniciativa del govern municipal".

Aquesta i altres qüestions s'inclouran, d'aquesta manera, en els següents pressupostos DecidimVLC per a continuar avançant en una iniciativa de participació ciutadana que, en cada edició, eleva el seu índex de participació.

Destacats