Vodafone llançarà el 15 de juny la primera xarxa comercial 5G d'Espanya a València i altres 14 ciutats

Guardar

vodafone5G
vodafone5G

Vodafone llançarà el pròxim 15 de juny la primera xarxa comercial de 5G que es posa en marxa a Espanya, que estarà a la disposició dels clients de l'operadora a València i altres 14 ciutats, on aconseguirà una cobertura d'aproximadament el 50%.

Entres les primeres ciutats connectades per 5G es troben Madrid, Barcelona, Sevilla, Màlaga, Bilbao i València, on la companyia ja va anunciar el juliol de 2018 el desplegament precomercial, a les quals se sumen Saragossa, Vitòria, Sant Sebastià, La Corunya, Vigo, Gijón, Pamplona, Logronyo i Santander.

El desplegament s'ha realitzat sobre la freqüència de 3,7 Ghz, on l'operadora es va adjudicar 90 Mhz en la subhasta d'espectre realitzada el mes de juny passat. La velocitat de la xarxa és de fins a 1 Gbps en descàrrega de dades i a la fi d'any es podran aconseguir fins a 2 Gbps, multiplicant per deu les velocitats 5G.

El servei de 5G estarà inclòs en els nous plans de contractes. En concret, els clients amb tarifes Vodafone Il·limitada Total i Vodafone One Il·limitada Total podran gaudir de la nova tecnologia mòbil mantenint el mateix preu actual.

"Aquest divendres Espanya passa a ser un dels països pioners del 5G a Europa de la mà de Vodafone", ha afirmat el president i conseller delegat de Vodafone España, Antonio Coïmbra, en roda de premsa.

Destacats