Viatjar en Metrovalencia serà gratis el 22 de setembre

La iniciativa s'emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat

Guardar

Un tramvia circula per la Línia 10 de Metrovalencia
Un tramvia circula per la Línia 10 de Metrovalencia

Viatjar en Metrovalencia serà gratis el pròxim 22 de setembre. Es tracta d'una iniciativa que la Generalitat ve impulsant en els últims anys amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, amb l'objectiu de potenciar el transport públic en detriment de l'ús del vehicle privat.

Concretament, el dijous 22 de setembre és el Dia Mundial Sense Cotxe, per la qual cosa la Generalitat Valenciana aprofita aquesta data per a oferir un servei gratuït durant tot el dia del metre.

Per a facilitar l'accés a les estacions, els passos de les línies de validació estaran oberts des de l'inici del servei fins a la finalització d'aquest. Les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran continuar adquirint tots els títols en vigor.

L'EMT, també gratis

Bus de l'EMT a València
Bus de l'EMT a València

Els autobusos de l'EMT també es podran utilitzar de manera gratuïta durant tota la jornada del 22 de setembre. Així, l'Empresa Municipal de Transports de València culminarà una setmana plena d'activitats per a tots els públics amb l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible i saludable, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre.

L'obertura d'aquests serveis de mobilitat durant el 22 de setembre persegueix promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mitjà totalment segur a l'hora de facilitar els nostres desplaçaments urbans i interurbans.

A més de Metrovalencia i l'EMT, la mesura s'estén a tota la Comunitat Valenciana, per la qual cosa l'accés als autobusos del TRAM de Castelló i de MetroBus, així com el TRAM d'Alacant tampoc requeriran títol de transport.

Destacats