El pròxim 22 de setembre es podrà viatjar gratis en els autobusos d'EMT València

Del 16 al 22 de setembre se celebrarà a València la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats per a tots els públics

Guardar

Autobús de l'EMT
Autobús de l'EMT

L'Ajuntament de València ha anunciat que el pròxim 22 de setembre se celebrarà el dia sense cotxe a la ciutat de València, i que per això els autobusos de l'EMT seran totalment gratuïts durant aqueix dia. Aquesta acció serà el fermall final d'una setmana plena d'activitats per a tots els públics amb l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible i saludable, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre.

Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible de València, ha presentat les activitats d'aquesta setmana, en la qual ha volgut recalcar la importància de la infància com a centre de la Setmana de la Mobilitat 2022. "Una ciutat en la qual xiquets i xiquetes poden jugar tranquil·lament, és una ciutat segura per a la resta dels seus habitants", ha afirmat Grezzi.

Programació

La Setmana de la Mobilitat vindrà acompanyada d'una gran quantitat d'activitats per a tots els públics, i tindran com a finalitat fomentar i implementar una cultura de la mobilitat sostenible i saludable, sobretot en els més xicotets.

El divendres 16 de setembre se celebrarà en la plaça del Mercat un gran concurs "Trivia Mobilitat", on 200 persones distribuïdes en 20 equips participaren en un concurs de preguntes relacionades amb la mobilitat sostenible. A més, els assistents que vagen a veure-ho podran aconseguir una gran varietat de premis.

El dissabte 17 les activitats giraran entorn dels més xicotets de les famílies. De 10.00 hores fins a les 14.00 hores se celebrarà una festa infantil plena d'activitats i jocs perquè els xiquets i xiquetes valencians aprenguen alhora que es diverteixen. A més, a les 12.00 hores Dani Miquel farà una actuació per a tots els públics de manera gratuïta.

El diumenge 18 se celebrarà en la plaça de la Reina un gran concert de la Unió Musical del Centre Històric amb la Colla de Tabalers i Dolçaines de Cullera a les 19.30, utilitzant l'espai públic recuperat en la seua última remodelació i conversió en zona de vianants.

A partir del 19, les diferents escoles valencianes eixiran als carrers amb els seus alumnes per a posar "multes morals" a tots aquells que no fan servir de forma adequada l'espai públic amb vehicles privats, sota la doctrina del psicopedagog italià Francesco Tonucci, en la qual una ciutat en la qual xiquets i xiquetes poden jugar tranquil·lament, és una ciutat segura per a la resta dels seus habitants.

Per a finalitzar amb un gran fermall d'or a la Setmana de Mobilitat, durant tot el dijous 22 de setembre, tots els autobusos EMT de la ciutat seran gratuïts per a tothom. Així es busca fomentar l'ús del transport públic i baixar la dependència del cotxe privat dins de la ciutat.

Destacats