Veïns, fallers i comerciants valoren positivament la supressió de l'espectacle de llums en Russafa

Un 67,6% dels enquestats consideren que ha millorat l'organització de les Falles 2019 en Russafa

Guardar

luces ruzafa. parque_central
luces ruzafa. parque_central

Per primera vegada, les Falles de València no han comptat amb l'espectacle de llums en Russafa. Amb l'aprovació del nou bàndol faller, les comissions falleres d'aquest barri valencià van decidir il·luminar els seus carrers, però suprimir els espectacles, ja que s'exigia tant la presència d'una ambulància en esdeveniments en els quals es concentrara més de 5.000 persones, com comptar amb vies d'evacuació.

D'aquesta manera, enguany, s'ha tornat al sistema tradicional de la decoració dels carrers de Russafa, però sense l'espectacle audiovisual en horaris fixos. Així, amb l'objectiu de testar l'opinió de la ciutadania sobre aquest canvi, la plataforma 'Convivir Russafa' ha organitzat una enquesta entre els veïns, comerciants, fallers i hostalers del barri. I, contra tot pronòstic, les dades han sigut sorprenents.

176 ciutadans, dels col·lectius nomenats, han participat d'aquesta enquesta exprés, organitzada també per l'Agrupació de Falles de Russafa, el col·lectiu d'hostalers Al Balansí i l'associació de veïns i comerciants Russafí, en la qual es deixa clar que "el canvi d'il·luminació ha sigut un èxit per a l'organització de les festes i la millora de la convivència en el barri".

En aquest sentit, un 57,3% considera positiu la supressió dels espectacles d'il·luminació. D'eixe percentatge, els veïns són els que més valoren aquest canvi amb un 58,97%, seguit dels fallers amb el 46,6% i els hostalers amb un 28,5%.

Finalment, a la pregunta de si les Falles 2019 han estat millor organitzades i la visita a Russafa ha sigut més còmoda, un 67,6% considera que sí que han sigut millors que les de l'any passat. De nou el col·lectiu veïnal és el que millor valora aquest canvi.

Arxivat a:

Destacats