Russafa es queda sense espectacle de llums

La Falla Cuba-Literato Azorín també cancel·la el seu espectacle de llums

Guardar

luces fallas 2017
luces fallas 2017

Russafa es queda sense espectacle de llums. Si primer va ser la Falla Sueca-Literato Azorín la que anunciava que, enguany, no feia espectacle de llums a causa de la publicació del Bàndol de Falles 2019, en el qual s'exigeix la contractació d'una ambulància i garantir eixides d'evacuació en esdeveniments en els quals es concentren més de 5.000 persones. Ara, també s'ha sumat la Falla Cuba-Literat Azorín.

La mateixa comissió ja ha comunicat a la Junta de Seguretat de Falles que l'espectacle de llums i música que tenia previst també es cancel·la. D'aquesta manera, la suspensió anunciada per les dues comissions falleres deixa al barri de Russafa sense el tradicional espectacle de llums, encara que també allibera al barri tant dels talls de trànsit i els talls dels túnels per als vianants previstos, com de l'obligació dels hostalers de retirar les terrasses cada vegada que se celebrara l'espectacle.

El Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que tal i com mostra el Ban de Falles publicat fa setmanes l'Ajuntament de València tenia preparats tots els dispositius de seguretat per garantir els espectacles de llums a Cuba-Literat Azorin. Em consta que estos dispositius han estat consensuats en diverses reunions entre el president de la Falla i els tècnics municipals de seguretat en reunions on també han participat altres comissions del barri i on la comissió ha pogut triar entre diverses opcions. Després de la publicació del Ban que recollia l'opció triada per la comissió el seu representant ha presentat instància oficial anunciant que no faria espectacles de llum i sol•licitant que es canvis al ban faller per ubicar en millors llocs el seu mercadet. Desconec si la gent de la comissió coneixia l'opció de seguretat triada pel seu president i la petició de renunciar a l'espectacle de llums però vull constatar que este matí la Junta de Seguretat ha accedit a la seua petició modificant les mesures per al barri tal i com havia demanat la comissió per escrit. D'esta manera comerços, comissió i veïnat no tindran les restriccions de seguretat pròpies d'un espectacle massiu que la falla ha comunicat formalment que no farà per decisió pròpia i unilateral.

Tanmateix, això no significa que Russafa es quede sense carrers il·luminats, ja que l'espectacle no afecta, en absolut, al concurs. Així, les Falles tornaran a competir per a alçar-se amb el primer premi de la categoria A. En aquest sentit, l'encés de llums oficial es durà a terme el divendres, 8 de març, a partir de les 20.00 hores. Sens dubte, l'espectacle està més que garantit, ja que com anunciaven des de la Falla Sueca-Literato Azorín, el fet de no realitzar espectacle de llums, els permetrà ampliar molt més el radi d'il·luminació.

L'encés de llums és tot un clàssic en la programació fallera. Les diferents comissions treballen per a poder crear impactants il·luminacions artístiques, que aconsegueixen sorprendre valencians i visitants. No obstant això, l'encés de llums es divideix en dues categories: La categoria A, en la qual participen les falles més reconegudes. I la categoria B, que compta amb un pressupost inferior de fins a 11.000 euros, i que avança un dia el seu encés de llums, és a dir, el 7 de març.

Arxivat a:

Destacats