Veïns del Cabanyal pengen una pancarta contra el Pla Especial i l'hotel de 15 plantes

Guardar

protestas-cabanyal
protestas-cabanyal

Col·lectius i associacions de veïns del Cabanyal-Canyamelar de València han penjat aquest dimecres una pancarta gegant contra el PEC (Pla Especial del Cabanyal) que ocupa verticalment la façana del Bloc de Portuaris. Una de les seues principals peticions és que no es construïsca l'hotel de 15 plantes previst.

Sota el lema 'No al PEC' pretenen mostrar el seu desacord contra aquest projecte que promou la Regidoria d'Urbanisme "desoint les al·legacions veïnals presentades contra un pla defectuós que ven sòl municipal al turisme i es maquilla de 'verd' mentre augmenta injustificadament l'edificabilitat".

En particular, els veïns reclamen que no es construïsca l'hotel de 15 plantes ni la seua superfície comercial per "ser alié a les característiques del barri que el PEC diu defensar i trencar amb la perspectiva i paisatge urbà de la platja, així com amb la imatge tradicional del Cabanyal-Canyamelar". També alerten que augmentarà el nombre de turistes "en un lloc replet d'allotjaments turístics, amb les dificultats de convivència, uniformització comercial i encariment de preus que comporta".

Unes altres de les seues reclamacions és que es conserve l'hort urbà i que es realitze un "autèntic" corredor 'verd' de l'avinguda dels Tarongers a La Marina. Denuncien a més que l'hort de Cabanyal-Horta és un espai recuperat pels veïns que queda reduït a "una minsa parcel·la encaixonada entre edificis", igual que amb l'anunciada 'via verda' que està "baratada en un carril cicle-per als vianants".

Al seu judici, l'Ajuntament ha de modificar un pla que compta amb zones verdes, rotondes, carrers per als vianants i places totalment pavimentades, a més d'"aprofitar l'oportunitat" d'entroncar el barri amb els corredors verds del Pla Verd i de Biodiversitat 2020-2050.

Els veïns reclamen que es rebaixe el nombre de noves edificacions previstes en aquesta àrea de 114.000 metres quadrats i es limite a tres les altures en tot l'àmbit, ja que veuen excessiva la quantitat de nous habitatges davant el parc buit existent i per rehabilitar. És més, adverteixen que no s'han previst les necessitats sanitàries, socials i educatives derivades de tal increment d'habitants.

En aquesta línia, demanen que s'assegure habitatge a les persones que viuen en el barri, perquè "les mesures del PEC afavoreixen els processos de gentrificació i turistificació que acaben expulsant del veïnat als qui no poden pagar els alts preus de l'habitatge".

UN CABANYAL VIU I NO "VENUT Al TURISME"

I urgeixen al fet que "el fruit de l'espoli al qual van sotmetre al barri no finance la seua pèrdua d'identitat i veïns deixant el Cabanyal en una bonica corfa buida, per a gaudi de turistes i privilegiats: No es pot recórrer a vendre el barri al turisme i les promotores immobiliàries per a pagar el deute històric i perpetuar la sèrie de males actuacions municipals que van abocar al barri dècades de degradació i destrucció".

En definitiva, amb aquesta acció volen denunciar que l'Ajuntament ha fet "cas omís" de les conclusions del procés participatiu 'Va Cabanyal!', que "no ha contestat a les al·legacions, i que de cap manera compta amb el consens i beneplàcit veïnal a un pla urbanístic que una vegada més, no soluciona els problemes de qui habita en el barri". De cara al fet que es puga aprovar definitivament, exigeixen que s'òbriga un diàleg "autènticament efectiu i vinculant" per a la modificació del PEC.

Arxivat a:

Destacats