Veïns i comerciants de València repensen el carrer Colón

S'han dut a terme un procés de participació ciutadana per a millorar la mobilitat en aquest carrer del centre de la ciutat

Guardar

Veïnat i comerciants de València davant el Mercat de Colón
Veïnat i comerciants de València davant el Mercat de Colón

Entitats veïnals i de comerciants de València estan repensant el carrer Colón, amb l'objectiu de millorar la mobilitat en aquesta zona del centre de la ciutat. Per això, s'han dut a terme dos processos de participació ciutadana, en les quals han participat col·lectius com Colecamins, València en Bici, la Unió de Consumidors, la Federació d'Associacions de Veïns de València, així com el Col·legi d'Arquitectes i Enginyers, la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport o l'Associació de Comerciants del Centre Històric, entre altres.

La primera tenia lloc dimarts passat, 28 de juny, des del Mercat de Colón on es va dur a terme un recorregut pel carrer per a analitzar els elements físics, socials i funcionals que condicionen la mobilitat quotidiana de les persones. En canvi, aquesta vesprada, a la seu del Col·legi d'Arquitectes s'ha analitzat la xarxa de mobilitat del carrer Colón i el seu entorn per a pensar propostes que connecten aquesta via a escala de barris amb altres equipaments, serveis i espai públic. El pas final serà recopilar totes les necessitats i demandes per a, després, començar el projecte de remodelació del carrer Colón.

Cal recordar que aquesta iniciativa sorgeix d'una proposta dels pressupostos participatius Decidim VLC en la qual es proposava la peatonalització completa del carrer Colón. Després de la inviabilitat de la proposta, ja que és imprescindible continuar garantint tant l'accés als aparcaments públics i privats, com el pas de l'EMT per a facilitar l'accés de la ciutadania al centre de la ciutat, des de la Regidoria de Mobilitat es va proposar transformar aquesta proposta inicial en un estudi participatiu.

En aquests moments, aquest procés ha començat a caminar amb la vista posada en la millora d'aquesta via i, sobretot, guanyar espai públic per a facilitar la mobilitat per als vianants.

Destacats