ValenciaApp: Els comerços que parlen valencià

ValenciaApp permetrà als usuaris valorar l'atenció rebuda en els comerços

Guardar

plataforma-per-la-llengua
plataforma-per-la-llengua

La Plataforma per la Llengua ha presentat la nova aplicació que permetrà al ciutadà viure 100% en valencià. Sota el nom ValenciaApp, aquesta nova eina mòbil, completament gratuïta, és un pas més per a millorar la presència de la nostra llengua en els establiments comercials, alhora que permetrà a l'usuari descobrir quins comerços realitzen la seua activitat diària en valencià, i valorar l'atenció que han rebut.

A la presentació ha assistit Manuel Carceller, Delegat de la Plataforma per la Llengua, que ha volgut destacar que 'seguint en la mateixa línia de treball transversal i positiu per a potenciar el valencià, hem creat ValenciaApp amb l'objectiu de canviar i superar la desigualtat lingüística que pateix la Comunitat Valenciana. Així, aquesta campanya, que està vinculada al món comercial perquè considerem que la presència de la nostra llengua en aquest sector és escàs, pretén promoure el seu ús en el dia a dia, ja que és un dret que marca la Llei 1/2011 de Consum, en la qual s'especifica que els consumidors poden utilitzar el valencià en els establiments'.

Així mateix, Manuel Carceller també ha volgut posar en relleu l'augment de la conscienciació de la ciutadania en la utilització del valencià. 'D'acord a l'enquesta que va realitzar la Generalitat Valenciana en 2015, el 85% de la població és favorable a l'ús de la llengua en el dia a dia. Prova d'això, són les més de 40.000 persones que van recolzar la campanya perquè Consum tornara a utilitzar el valencià en l'etiquetatge. Per això, amb aquesta aplicació, volem premiar als comerços que usen el valencià perquè és un valor de proximitat, que no solament concerneix els xicotets comerços'.

I, Com funciona ValenciaApp? Amb uns senzills passos, l'usuari podrà valorar i descobrir els comerços amb millor puntuació. Tan sols hauràs de descarregar-te l'aplicació gratuïta; cercar, a través de la geolocalització, els més de 1.500.000 establiments valorats; registrar-se per a valorar de l'1 al 5 l'atenció oral, escrita i virtual; i compartir la teua valoració per a ajudar a altres usuaris. A més, comptarà amb una opció per a poder fer comentaris de suggeriment, que seran revisats pels tècnics de l'app, igual que les valoracions, amb l'objectiu d'ajudar als comerços pitjor valorats perquè milloren la seua puntuació, a través del material del qual disposa Plataforma per la Llengua.

En aquest sentit, Neus Mestres, Directora de la Plataforma per la Llengua, ha afegit que 'ValenciaApp és una adaptació de l'app catalana, que ha tingut un gran èxit amb més de 50.000 descàrregues, i que esperem que tinga el mateix acolliment a la Comunitat Valenciana. Per això, hem adaptat el vocabulari i les expressions del valencià perquè els usuaris la senten com a pròpia, i l'usen en el seu moment a dia. ValenciaApp valora la responsabilitat lingüística i, a més, és un termòmetre a temps real de la valoració de la llengua'.

De moment, alguns dels establiments valencians millor valorats pels usuaris de l'app catalana són el Centre de Cultura Contemporània 9 d'Octubre, el Centre Social-Bar Terra o el Restaurant Ca Revolta. Unes puntuacions que s'acumularan en la nova aplicació. D'aquesta manera, cada any, els comerços millor valorats rebran l'adhesiu 'd'Establiment Recomanat' pels usuaris. ValenciaApp comença ja a funcionar. Uneix-te a la xarxa i gaudeix 100% del valencià.

Destacats