València vol postular-se com a pròxima seu del Mundial de Futbol 2030

La ciutat s'enfronta a altres 12 ciutats espanyoles per a acollir la pròxima edició de la competició

Guardar

Presentació del nou Mestalla en València/ Foto: Valencia CF
Presentació del nou Mestalla en València/ Foto: Valencia CF

València s'ofereix com una de les candidates per a acollir alguna semifinal del mundial de futbol 2030, la ubicació del qual haurà de ser decidida per la FIFA el pròxim 2024. Per a això, la ciutat s'enfronta a altres 12 ciutats espanyoles que també desitgen acollir la competició i que seran avaluades de cara al nou any 2024.

No obstant això, les obres del Nou Mestalla, que porten paralitzades des de 2009, poden suposar un obstacle per a l'elecció de la ciutat com a pròxima seu del mundial. A més, el pròxim mes de juny d'aquest mateix any, la FIFA establirà els requisits que els estadis presentats com a candidats hauran de complir.

Hui dijous 13 d'abril es durà a terme una visita institucional per part dels Tècnics de la Real Federació Espanyola de Futbol al Nou Mestalla per a decidir si València podrà postular-se per a ser seu del Mundial 2030. A més, durant la visita estaran presents els representants del València Club de Futbol, encapçalat pel director corporatiu, Javier Solís, i el director d'operacions, Cristhian Schneider; el president de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, Salva Gomar; Javier Mateo, regidor d'Esports de l'Ajuntament de València; i el director general de la Generalitat, Josep Miquel Moyà.

El novembre vinent d'aquest mateix any s'hauran d'escollir els 11 estadis espanyols que es presentaran per a ser seu del mundial de futbol de 2030. Posteriorment, entre maig i setembre de 2024, la FIFA avaluarà les candidatures de tots aquells que es postulen per a acollir el mundial i donar el seu veredicte. A aquests onze estadis, se sumen tres de Portugal en el que es coneix com a 'candidatura ibèrica', a la qual es va sumar el Marroc el passat mes de març en substitució d'Ucraïna, que es queda, a priori, fora del projecte.

Són 13 les ciutats espanyoles que s'ofereixen a ser seu d'aquesta competició en la seua pròxima edició, amb un total de 15 estadis, entre les quals es troben Madrid i Barcelona, ambdues amb dos estadis, a més de València, Vigo, la Corunya, Gijón, Bilbao, Sant Sebastià, Zaragoza, Murcia, Sevilla, Màlaga i Las Palmas.

Arxivat a:

Destacats