València tramita les ajudes del Pla Resistir en temps rècord

El termini per a sol·licitar les ajudes parèntesis del Pla Resistir finalitza el pròxim 3 de març

Guardar

Plaça de l'Ajuntament de València
Plaça de l'Ajuntament de València

Al voltant de 10.000 microempreses i persones autònomes de la ciutat de València es beneficiaran de les ajudes parèntesis del Pla Resistir. Unes ajudes, impulsades per la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb ajuntaments i Diputació, que permetran que més de 28 milions d'euros es repartisquen entre els sectors més afectats per la pandèmia de la ciutat. En paraules de la regidora de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, "el consistori està demostrant el seu compromís absolut amb les persones autònomes i micropimes, perquè la nostra prioritat, des del primer dia, ha sigut agilitzar al màxim tots els tràmits perquè els diners arriben com més prompte millor a les persones que el necessiten".

I així està sent. Si el 12 de febrer s'obria el termini, a València, per a sol·licitar les ajudes parèntesis del Pla Resistir, poc més d'una setmana després, Bernabé anunciava que els primers 2.091 beneficiaris començarien a rebre-les eixa mateixa setmana. En total, 5.191.600 euros s'han repartit entre 1.146 persones autònomes i 945 micropimes. D'entre ells, el 83,5% pertanyen al sector de l'hostaleria i el turisme; el 10,85% al de la cultura; el 4,8% al de l'esport; i el 0,90% a la venda ambulant.

Però la llista continua creixent. I és que el termini per a sol·licitar les ajudes parèntesis no acaba fins al pròxim 3 de març. En aquest sentit, com assenyala la regidora, "estem treballant en temps rècord per a gestionar en el menor temps possible totes les ajudes", i ha subratllat "l'esforç i la dedicació dels funcionaris i funcionàries per a ajudar a milers de famílies que l'estan passant realment malament". I és precisament pels estralls que està causant aquesta crisi sanitària per la qual cosa és fonamental que els diners no es facen de pregar.

Així, el divendres passat, la Junta de Govern Local va tornar a aprovar una altra concessió d'ajudes per a altres mil sol·licitants més. Fins ara, s'han presentat al voltant de 3.900 instàncies de sol·licitud per la seu electrònica, i 5.207 formularis d'inscripció. En aquest punt, Bernabé recorda que és imprescindible realitzar els dos passos: la preinscripció i, després, la sol·licitud formal. "És necessari emplenar i entregar la documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud, bé a través de la seu electrònica, o bé a través del registre presencial de l'edifici de Tabacalera, per a obtenir l'ajuda".

Per a resoldre aquells dubtes que puguen sorgir durant el procés, València Activa, a través de l'Oficina Re-Activa, ofereix assessorament personalitzat. De fet, ja s'han comptabilitzat més de 400 atencions via webchat, correu o de manera telefònica. D'aquesta manera, i encara que s'haja desenvolupat una col·laboració entre les regidories per a millorar el procediment i explicar amb antelació el procés – fins i tot es va organitzar un webinar específic al qual van accedir més de 600 persones – des de València Activa mantenen aquest servei d'ajuda.

Per això, tan sols serà necessari posar-se en contacte a través del webchat de l'Oficina Re-Activa, que trobaran a la pàgina web de València Activa; escriure al correu [email protected]; o telefonar al 010.

Requisits per a sol·licitar les ajudes parèntesis del Pla Resistir

Aquestes ajudes estan dirigides per a les persones autònomes i microempreses de màxim 10 treballadors, que realitzen la seua activitat empresarial a València, i en el sector del turisme, hostaleria i oci nocturn; indústries culturals; o instal·lacions esportives – pots consultar més informació en http://valenciactiva.valencia.es/va/valencia-empren/ayudas-parentesis-plan-resistir-2021 –.

Una vegada concedida l'ajuda, rebràs un fix de 2.000 euros, que es complementarà amb 200 euros més per cada treballador o treballadora fins a un màxim de 10.

A València ha arribat un total de 28.804.194 euros, dels quals el 62,5% l'ha sufragat la Generalitat, el 22,5% la Diputació de València, i el 15%, és a dir, 4.320.629,10 euros, l'Ajuntament de València.

A més, al Pla Resistir s'afigen les ajudes municipals dirigides a establiments comercials, que són gestionats a la ciutat per persones autònomes, xicotetes empreses o micropimes. Per això, l'Ajuntament ha destinat 1.240.743,75 euros, que es destinaran a sufragar despeses corrents, com els de lloguer, llum, aigua o derivats del funcionament i millora dels negocis. El termini per a sol·licitar-les finalitzar el 5 de març.

Entre les ajudes municipals de comerç i les ajudes parèntesis del Pla Resistir sumen més de 30 milions d'euros, que contribuiran a millorar la situació de les persones més afectades per la pandèmia del coronavirus.

Destacats