València s'obri a la seua àrea metropolitana gràcies a les inversions en mobilitat dels pressupostos autonòmics

La vicealcaldessa Sandra Gómez valora els comptes com "els que més inversió realitzen per habitant en la història de la ciutat"

Guardar

La vicealcaldessa i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, i el síndic del grup parlamentari socialista Manolo Mata
La vicealcaldessa i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, i el síndic del grup parlamentari socialista Manolo Mata

La vicealcaldessa i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, i el síndic del grup parlamentari socialista Manolo Mata han comparegut aquest matí per a valorar les inversions que arribaran a la capital del Túria gràcies als pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2022, les línies dels quals es coneixien aquest dimecres.

Tots dos dirigents del PSPV s'han mostrat "molt contents perquè es torna a demostrar el compromís de la Generalitat que presideix Ximo Puig amb la ciutat de València", incidint en què es tracten dels comptes "més alts, expansius i socials de la història de la Comunitat Valenciana" i, a més, "els que més inversió fan per habitant" a la ciutat.

Aposta per la mobilitat urbana

Gómez ha ressaltat l'aposta per la mobilitat urbana, partida que passa de 138 a 216 milions d'euros que permetrà treballar en la coordinació i integració dels serveis públics de metro, autobús i rodalia amb l'objectiu de potenciar "la gran València", la connexió de la capital amb la seua àrea metropolitana. "Per a nosaltres és tan important connectar-nos bé amb Meliana o Alboraia com amb Quart o Mislata. Molts veïns realitzen la seua vida laboral i d'oci a València i hem de potenciar aquests serveis públics per a facilitar la mobilitat".

Per a Mata, estem davant els pressupostos "més metropolitans de la història". En aquest sentit, el síndic ha recordat que el "PP va destruir la infraestructura administrativa metropolitana, aïllant la capital amb el cordó roig del voltant, fet que ha costat moltíssim de reconstruir". Segons el socialista "València passarà a ser una metròpoli amable que abraça al que arriba i acomiada amb afecte a qui ix".

Així mateix s'invertiran 13,7 milions d'euros directes a l'EMT i es destinaran 600.000 euros a buscar idees innovadores, en solucions per a la millora del servei i en nou mobiliari. En el cas de Metrovalencia, els comptes autonòmics destinaran 15,6 milions d'euros a millorar freqüències. A més, segons avançava la vicealcaldessa, "en 2022 podrem gaudir de la nova L10, un dels grans empastres del PP que hem solucionat, i continuarà el desenvolupament de les L11 i L12, que milloraran la connexió amb els barris marítims i entre el centre i la nova Fe".

Tant Gómez com Mata també han valorat l'aposta per l'itinerari ciclopetonal que conforma l'anell verd, com a exemple d'una "mobilitat més amable, més ben connectada i afavorint transport public". En paral·lel, es treballarà en grans transformacions urbanes per a desplaçar el vehicle privat, caminant cap a una ciutat més amable i per als vianants.

50 milions més per a la Sanitat

La sanitat és una altra de les àrees que veurà incrementada la seua partida, un fet molt valorat pels dirigents del PSPV, ja que, com ha incidit Gómez "la crisi de la Covid-19, si alguna cosa ens ha fet aprendre és que les infraestructures sanitàries són absolutament necessàries. Necessitem que tots els barris tinguen instal·lacions per a poder prestar un bon servei i hi ha diferents zones on reivindicàvem millorar infraestructures o realitzar noves i, gràcies a aquests pressupostos, ho podrem realitzar".

La inversió en sanitat respecte a 2021 augmenta en quasi 50 milions d'euros. Sobre aquest tema, la vicealcaldessa ha posat d'exemple reivindicacions històriques que s'escometran com el Centre de Salut de Tres Forques, el Centre de Salut de Malilla o el del Carrer Xile.

D'altra banda, Gómez ha afirmat que també és necessari millorar els grans hospitals. "Després de dècades de reivindicacions aquest 2022 per fi veurem com avança amb molta celeritat el nou hospital Clínic, amb una inversió global de 41 milions d'euros, 21 destinats a l'ampliació dels edificis existents i 20 per al nou edifici en la zona posterior".

Tant Gómez com Mata també han volgut informar que de cara a 2022 els comptes autonòmics incrementaran en 63 milions l'aposta per l'educació pública a la ciutat de València.

Destacats