València s'omplirà de cultura aquest cap de setmana

Amb motiu del 9 d’Octubre, la ciutat es prepara per a viure diferents propostes culturals

Guardar

Jocelyn Kinghorn
Jocelyn Kinghorn

Aquest diumenge, 9 d'Octubre, la ciutat de València viurà un dia molt especial, i no solament per celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, sinó perquè també se celebra la data en la qual Jaume I va entrar en la nostra ciutat.

Per aquest motiu, i en tractar-se d'una data molt assenyalada per a tots els valencians, des de l'Ajuntament de València ha organitzat, durant tota la setmana, un gran nombre d'activitats culturals per a totes les edats.

No obstant això, un dels esdeveniments més esperats ha sigut l'obertura al públic, i de forma gratuïta, dels històrics 'Baños del Almirante'. Un palau d'arquitectura islàmica, i format per banys, que va ser construït en el segle XIII.

Aquest palau, que s'ha anat obrint i tancant de manera intermitent, s'obri definitivament a la ciutadania formant part de 'Palacios transparentes', una iniciativa en la qual diferents edificis de l'Administració han organitzat jornades de portes obertes.

Foto: facebook.com/circuitobucles Foto: facebook.com/circuitobucles

Però a més, durant aquest cap de setmana, s'han organitzat altres propostes culturals. Est és el cas de la IV edició del Festival Urbà de Dansa en Espais no Convencionals 'Circuito Bucles', que tindrà lloc del 6 al 9 d'octubre en el barri de Russafa.

Aquesta iniciativa cultural comptarà amb 38 espectacles, 30 companyies, la majoria valencianes, i dues seccions dedicades, d'una banda, a la dansa espanyola i, per un altre, a conferències, xarrades i masterclass sobre noves tecnologies aplicades a la dansa.

El més característic d'aquest festival és tant els llocs en els quals es realitzaran aquests espectacles, com a llibreries, restaurants, terrasses o galeries d'art, així com la durada de les actuacions. I és que 'Circuito Bucles' aposta per les peces de curta durada: Bucles, de 15 a 20 minutos; Minibucles, de fins a 15 minuts; Extrabucles, de 50 minuts i Nanobucles, d'uns 40 minuts aproximadament.

Moltes propostes culturals que ajudaran a gaudir d'un 9 d'Octubre diferent i especial.

Destacats