València rep el segell “Infoparticipa” per la seua comunicació pública

Guardar

ayuntamiento-valencia
ayuntamiento-valencia

El treball desenvolupat per l'Ajuntament de València respecte a la Transparència ha sigut avaluat com a «excel·lent» per l'«Observatori de Governança, Transparència i Responsabilitat Social» de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, utilitzant la metodologia elaborada per la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) denominada INFOPARTICIPA

«Rebre aquest segell suposa un motiu d'orgull important per a la ciutat. Estem convençudes que la transparència i la participació són dos antídots imprescindibles per a combatre la corrupció». Així ha valorat la regidora de transparència i participació, Neus Fàbregas Santana, la concessió del segell Infoparticipa.

S'ha atorgat el Segell Infoparticipa a l'Ajuntament de València per complir quasi tots els indicadors del citat model d'avaluació. En total existeixen 52 indicadors i l'Ajuntament de València compleix amb 51, per la qual cosa obté un resultat del 98,08% d'acompliment d'aquest índex.

Aquests índexs serveixen per a auditar externament l'avanç de la transparència en les administracions públiques. L'avaluació realitzada en 2015, amb un altre equip de govern, comptava amb 41 indicadors, en comptes dels 52 actuals, i l'Ajuntament de València va complir amb 31 dels 41 indicadors, obtenint per tant un 75,1% dels indicadors, sempre segons l'informe.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) a les webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tinga coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quins formes de participació tenen al seu abast. «Es tracta d'una marca de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics», ha explicat la regidora.

Arxivat a:

Destacats