València reforça el servei d'EMT en els barris de la Malva-rosa i Cabanyal- Canyamelar

A partir d'aquest dilluns 6 de març els autobusos de l'EMT augmentaran la seua freqüència de pas

Guardar

 Imatge d'un autobús de l'EMT
Imatge d'un autobús de l'EMT

El servei d'autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) continua reforçant-se i augmentant el seu servei. I és que nous barris de la ciutat de València estan veient millorades les seues línies. Concretament, l'última modificació afectarà la Línia 31 que afecta als Poblats Marítims i entrarà en vigor aquest mateix dilluns, 6 de març.

La millora suposarà un augment en la freqüència de pas dels autobusos, veient-se incrementada a 10 minuts. Concretament, serà en horari matinal durant els dies laborables, que passarà de 17 a 10 minuts, i augmentarà també el nombre de viatges, que passarà dels 65 de l'any passat als 87 d'enguany.

La millora de la Línia 31 de l'EMT s'afig a la resta de línies que donen servei a la zona, entre elles les línies 19 i 32, que arriben fins al centre de la ciutat; la Línia 92, que circula per l'avinguda del Port i les Grans Vies; la Línia 99, que circumval·la el tercer anell de la ciutat; o la Línia 93, que circula per la zona universitària fins a l'avinguda del Cid.

Horari nocturn

Pel que respecta a l'horari nocturn de l'EMT, les línies 19, 93 i 99 allarguen el seu horari entre setmana fins a la una de la matinada i els caps de setmana i vespra de festius, fins a les 03.00 hores. A més, la Línia 19 ofereix freqüències de 40 minuts cada dia en horari nocturn.

Igualment, la Línia 93 passa cada 40 minuts en les nits laborables, i entre 25 i 30 minuts en divendres, dissabte i vespra de festiu. Això implica que el barri de la Malva-rosa presenta una freqüència mitjana de pas durant les matinades del cap de setmana de 15 minuts.

Millorant les connexions amb els barris

El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, s'ha reunit aquesta setmana amb representants de les associacions veïnals de la Malva-rosa, el Cabanyal-Canyamelar, el Camí de Vera i la Patacona.

En la trobada ha incidit en el fet que "continuem millorant les connexions dels barris amb el transport públic per a avançar cap al repte que tenim per davant de la descarbonització i de la neutralitat climàtica que estem liderant en tota Europa". Així mateix, Grezzi ha destacat que "reforcem la nostra aposta per la Malva-rosa i la resta dels Poblats Marítims, que per a nosaltres són tan importants".

En la reunió mantinguda amb els veïns dels Poblats Marítims s'han abordat també altres assumptes, com la posada en marxa de noves parades, la instal·lació de les noves marquesines i la mobilitat de les persones.

Destacats