Noves línies exprés de l'EMT València per a les platges del sud

Les noves línies exprés de l'EMT connectaran València amb Pinedo i El Saler en menys de 30 minuts

Guardar

 Imatge d'un autobús de l'EMT
Imatge d'un autobús de l'EMT

EMT València posa en marxa noves línies exprés per a conectar la ciutat amb les platges del sud. Concretament, aquestes noves línies eixiran des de Porta de la Mar de València i arribaran fins a les platges de Pinedo i El Saler. Aquestes noves línies es posarà en marxa a partir del 7 d'abril, fent-ho coincidir amb l'inici de la Setmana Santa, i circularan els caps de setmana amb una freqüència de pas d'una hora. Aquest servei s'incrementarà a partir del 15 de juny, quan aquestes dues línies d'autobús exprés començaran a circular diàriament. Amb aquesta nova iniciativa que millorarà considerablement el transport públic, es connectarà la ciutat de València i les platges del sud en menys de 30 minuts.

Aquestes línies se sumen a les ja existents. Per tant, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València i president d'EMT, Giuseppe Grezzi, "es duplicaran les places que s'ofereixen per a connectar la ciutat amb els pobles del sud". Al setembre, està previst avaluar el funcionament d'aquest nou servei per a valorar si es manté durant tot l'any i amb quina freqüència.

Per part seua, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha ressaltat que "aquesta forma part de les millores que s'han anat implantant en l'EMT en els últims anys. Tenim un compromís que València siga una ciutat descarbonitzada en 2030 i, per a això, és necessari continuar apostant per augmentar la qualitat del transport públic.

Recorregut i parades de les noves rutes

Aquest és el recorregut i les parades que tindrà la línia d'autobús que unisca la Porta de la Mar amb la platja del Saler: Porta de la Mar, Antiga Facultat de Magisteri, Càmping València Saler, Pinars (parell) - El Saler i finalment la parada de destinació serà la de Platja El Saler.

Mentre que el recorregut i les parades de l'autobús des de la platja del Saler i el centre serà: Platja El Saler, Pinars (imparell) - El Saler, Càmping València Saler, Alcalde Reig Pont del Regne i Porta de la Mar.

Quant a la segona ruta, que unirà la Porta de la Mar amb Pinedo aquestes seran les parades: Porta de la Mar, Antiga Facultat de Magisteri, Carrera del Riu (parell) Rotonda autovia, Carrera del Riu (parell) Canal, Mossén Conca-Major i Pinedo.

I aquestes seran les parades des de Pinedo al centre de València: Pinedo, Carrera del Riu Mossén Cuenca, Carrera del Riu (imparell) Canal, Carrera del Riu (imparell) Rotonda Autovia, Alcalde Reig Pont del Regne i Porta de la Mar.

Evolució de les connexions amb els pobles del sud

El regidor Giuseppe Grezzi ha recordat que, ja en 2019, es van ampliar els trajectes de la Línia 25 fins al Perelló i la Línia 9 fins a Forn d'Alcedo. Així mateix, un any després, es va crear la nova línia 24, i en 2022 es va implantar, per primera vegada, l'autobús nocturn per als pobles del sud. A més, es va crear la línia 23, que és la connexió entre els diferents pobles del sud sense passar per València. Ara, el servei s'incrementa amb aquestes dues noves línies exprés, que arribaran a les platges de Pinedo i El Saler en menys de 30 minuts.

Destacats