València recupera el festival FestIN, una proposta que conjumina cultura i gastronomia

Guardar

Presentació de FestIN 2022
Presentació de FestIN 2022

El Festival d'Art & Gastronomia de València 2022, FestIN, ha presentat el programa de la seua nova edició, que es desenvoluparà en llocs emblemàtics de la ciutat, en els quals les persones assistents podran gaudir al mateix temps de propostes d'art i de gastronomia. El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha animat la ciutadania a gaudir d'aquesta iniciativa, que arrancarà el pròxim 1 d'abril i es desenvoluparà en 14 espais, amb propostes per a tots els públics.

La sala Joaquín Sorolla del Museu de Belles arts de València ha acollit la presentació d'aquesta segona edició del festival, en una acció que ha plantejat "la convivència harmoniosa entre art i gastronomia", en paraules dels seus organitzadors. El regidor Emiliano García ha participat en la presentació, acompanyat de Pablo González, director del Museu de Belles arts, i de Mª José Martínez, del Restaurant Lienzo.

FestIN és un festival gastro cultural que es desenvolupa en llocs emblemàtics de la ciutat i on els assistents poden gaudir a un temps d'art i gastronomia. Cada espai oferirà una proposta diferent amb l'objectiu de crear un calendari d'esdeveniments que, en conjunt, servisquen per a acostar d'una manera diferent l'art i la cultura, donar major protagonisme als espais culturals de la ciutat de València que participen en aquesta edició i oferir al públic experiències diferents.

García ha explicat que la proposta "permet visibilitzar que hi ha una disciplina més que ha de sumar-se a les arts: la gastronomia". "FestIN no tracta d'unir de propostes que ja existeixen, sinó que l'objectiu és incitar un procés creatiu conjunt entre diferents artistes (crítics d'art, músics, actors... juntament amb els xefs) que generen unes propostes úniques i irrepetibles. Es pretén que el públic puga gaudir i interpretar l'experiència artística també a través del gust", ha subratllat.

Per la seua banda, Pablo González Tornel, director del Museu de Belles Arts de València, ha agraït a Visit València "per la fructífera col·laboració en aquesta i altres iniciatives", i ha assenyalat que "el maridatge entre la gastronomia i obres plàstiques és una mostra de les diverses possibilitats de gaudi de l'art".

Aquesta segona edició, FestIN proposa una integració entre la pintura, l'arquitectura, la música, el teatre i l'òpera, "perquè 'entren en el menú'". Totes les propostes compten amb places limitades fins a completar aforament i preus assequibles. Com a novetat d'aquesta edició, el festival ix de la ciutat de València per a i convoca trobades també en espais singulars de Llíria i de Gandia.

A València, les propostes es podran gaudir en seus tan diverses com el Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC), l'IVAM, la Fundació Bancaixa, el Palau de les Arts, El Celler de PROAVA, Bombes Gens, Set Espai d'Art, Galeria Ana Serratosa, Shiras Galeria, Sala Russafa, Galeria Rosa Sants, La Trini Espai D'Art, o ja fora de València en el Palau Ca La Vila de Llíria o el Palau Ducal de Gandia.

Participen reconeguts xefs com Pablo Ministro, xef de Contrapunto; MªJosé Martínez, del restaurant Lienzo (*); Luis Valls de El Poblet (**); Jorge de Andrés, del restaurant Vertical; Rubén Moreno, del restaurant Vins i Més de Gandia; Carito Lourenzo i German Carrizo, del restaurant Doña Petrona; Robert Richter (Restaurant Quina) i Sandra Jorge, del restaurant Xanglot, junt amb cellers i marques de productes valencians.

Destacats