València recupera l'AVE amb Sevilla i millora la connexió amb Còrdova, Màlaga, Granada i Cadis

El servei es reprendrà el pròxim 7 d'octubre

Guardar

Estació d'AVE de Santa Justa (Sevilla)
Estació d'AVE de Santa Justa (Sevilla)

València i Sevilla tornaran a estar connectades per alta velocitat a partir del pròxim 7 d'octubre. Així, el primer divendres d'octubre és la data triada per Renfe per a recuperar la connexió directa entre les dues capitals espanyoles després de la seua supressió durant la pandèmia. Un servei que inclourà dos trens diaris, un per sentit, amb una duració de viatge de quatre hores.

Concretament, els AVE eixiran cada dia de València Joaquín Sorolla a les 9.00 hores i de Sevilla Santa Justa a les 18.15 hores i tindrà parades intermèdies a les ciutats de Còrdova, Puertollano i Conca.

Els bitllets per als nous serveis entre Sevilla i València estan ja disponibles en tots els canals de venda de Renfe.

Millora la connexió amb Còrdova

El restabliment de la línia entre la capital del Túria i Sevilla permetrà millorar la connexió entre València i Còrdova. Totes dues ciutats quedaran unides en un temps de tres hores i 20 minuts, millorant en més de 40 minuts els temps actuals mitjançant enllaç. L'AVE eixirà diàriament de Còrdova a les 19.00 hores i, en sentit invers, arribarà procedent de València a les 12.24 hores.

A més, es crearà una nova connexió amb Alacant i Albacete mitjançant enllaç en l'estació de Conca. Aquesta nova opció, que també començarà el 7 d'octubre, estableix el millor temps de viatge Sevilla-Alacant en cinc hores 26 minuts, millorant en més de 30 minuts el millor temps de les opcions actuals: eixida d'Alacant a les 7.10 hores i arribada a Sevilla a les 13.10 hores (diari), i eixida de Sevilla a les 18.15 hores i arribada a Alacant a les 23.41 hores (diari excepte dissabtes).

Tren AVE
Tren AVE

Noves connexions amb Màlaga, Granada i Cadis

Així mateix, la posada en marxa de l'AVE València-Sevilla fa possible ampliar el nombre de connexions actuals entre Màlaga, Granada i Cadis i València mitjançant bitllets integrats.

En el cas de Màlaga, la nova opció de viatge té eixida de València al matí (9.00 hores) i des de Màlaga a la vesprada (18.00 hores), amb un millor temps de viatge de quatre hores i 20 minuts, la qual cosa redueix en uns 40 minuts el millor temps actual entre totes dues ciutats. Aquesta nova opció es realitza mitjançant enllaç a Còrdova amb el nou AVE Sevilla-València: Eixida de València a les 9.00 hores i arribada Màlaga 14.10 hores (diari) i eixida Màlaga a les 18.00 hores i arribada València a les 22.20 hores (excepte els dissabtes que eixirà de Màlaga a les 16.58 hores).

La connexió amb Granada també guanya una nova opció de viatge en cada sentit, enllaçant en l'estació de Còrdova el nou València-Sevilla amb un altre tren AVE amb origen o destinació Granada. Amb això, s'eleven a set les opcions diàries les que permeten viatjar entre València i Granada. Les noves connexions tenen els següents horaris: eixida de València 9.00 hores i arribada Granada 14.52 hores (diari) i eixida Granada 15.40 hores i arribada València 22.20 hores (diari).

Finalment, entre València i Cadis se suma també una opció més de viatge, amb enllaç a Sevilla, que tindrà eixida diàriament de la capital valenciana a les 9.00 hores i de Cadis a les 15.40 hores. D'aquesta manera augmenten a sis les opcions de viatge mitjançant bitllet integrat entre totes dues ciutats, a les quals cal sumar l'oferta del tren directe Intercity Torre del Oro Cádiz-València-Barcelona, que circula diàriament.

Destacats