València recolza la commemoració del 25N amb diverses accions de sensibilització

El govern municipal "es posa del costat d'aquesta reivindicació de drets de plena igualtat entre dones i homes", ha assegurat el regidor Juan Carlos Caballero

Guardar

Una de les manifestants en la marxa del 25N
Una de les manifestants en la marxa del 25N

L'Ajuntament, a través de la seua campanya "No més violència contra les dones", amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora cada 25 de novembre, "vol impulsar la conscienciació i la sensibilització social per a lluitar contra una xacra que no pot ser aliena a ningú, ni per a l'administració ni per a la societat", ha assenyalat el regidor Juan Carlos Caballero a l'inici de la roda de premsa de la Junta de Govern.

Des del Consistori, "es va a treballar per a commemorar aquest dia i prestar tot el suport institucional, els recursos i els serveis a les dones que pateixen violència de gènere i, per descomptat, mostrarem tot el nostre suport a aquesta causa, a aquest dia internacional d'eliminació de violència contra les dones", ha assegurat Caballero. Segons dades oferides per la Delegació del Govern, des de principi d'any ja han sigut assassinades 52 dones víctimes de violència masclista. Per això, "l'equip de govern es posa del costat d'aquesta reivindicació de drets de plena igualtat entre dones i homes, d'una igualtat real física, psicològica i sexual de les dones i també que les dones puguen exercir una vida plena en llibertat", afig.

Per tot això, s'han programat accions com l'IgualmentFest que tindrà lloc en els Jardins de Vivers el dia 26 novembre, d'11:00 a 14:00 hores, amb l'objectiu de celebrar la igualtat entre dones i homes des d'una mirada positiva. Serà una cita amb un plantejament lúdic i didàctic, amb espectacle i tallers; amb sensibilització mitjançant una fira d'associacions i institucions que treballen en la prevenció de la violència contra les dones. A més, allí finalitzarà el recorregut de la VII Marxa contra la Violència de Gènere, una carrera solidària en la qual es recapta 1 euro de cada inscripció en benefici de les víctimes de violència de gènere de l'Associació Alanna. La inscripció és presencial en El Corte Inglés on es fa lliurament del dorsal per al recorregut de 5 km.

Enguany, serà el primer 25 N en el qual l'Ajuntament de València forma part, des del passat octubre, de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. La Xarxa és una aposta de la Diputació de València que pretén coordinar el treball que es fa, optimitzant i potenciant els recursos existents des de les estructures ja creades.

Destacats