València realitza obres de millora a l’edifici de la casa consistorial i a Tabacalera

Les intervencions, amb un pressupost total de 96.000 euros, es duen a terme a l’agost, aprofitant la reducció d’activitat i d’afluència de públic

Guardar

Saló de Cristall de l'Ajuntament de València
Saló de Cristall de l'Ajuntament de València

L'objectiu d'aquestes intervencions és el manteniment i conservació dels edificis i la seua adequació per poder prestar un millor servici a la ciutadania. Les dependències de la casa consistorial a la plaça de l'Ajuntament i l'edifici de Tabacalera acullen la major part del personal de l'administració municipal i "mereixen poder fer-ho en les millors condicions per oferir un servici públic de qualitat", segons ha manifestat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario.

Les obres es duen a terme aprofitant que durant l'època estival es redueix l'afluència de públic a les dependències municipals. La casa consistorial és un edifici catalogat com a bé de rellevància local i l'edifici de Tabacalera és un important exemple d'arquitectura industrial.

Reforma de les torrasses de la casa consistorial

La intervenció a l'edifici de la casa consistorial se centra en el condicionament dels despatxos i oficines situats a les torrasses. També se substituiran els falsos sostres de la planta inferior i el sistema d'il·luminació existent a fi d'instal·lar focus tipus led que milloraran l'eficiència energètica.

En el mateix sector de l'edifici i en diferents plantes, s'eliminarà un sòl de goma ja deteriorat per recuperar les rajoles hidràuliques que s'han trobat davall. En aquesta mateixa zona, en les plantes inferiors, es retiraran unes mampares molt deteriorades, deixant a la vista les parets originals. El condicionament es completarà amb una remodelació del mobiliari. Les obres de millora a la casa consistorial tenen un pressupost de 48.300 euros.

Aquesta xifra se suma al milió d'euros que, segons ha afirmat la regidora Lluïsa Notario, s'han invertit des de 2015 en la "millora i dignificació de les instal·lacions municipals". En les intervencions dutes a terme en els últims anys es va rehabilitar l'exterior de les torrasses laterals de l'edifici, es va recuperar el carilló i es va restaurar la vidriera del vestíbul i el mosaic de Nolla, entre altres actuacions. La regidora ha recordat que es van dur a terme també "intervencions emmarcades en el pla d'eficiència energètica, com el canvi a llums led. Totes aquestes intervencions suposen la dignificació dels espais de treball de milers de persones, la modernització de les instal·lacions i la protecció del patrimoni municipal".

Obres de millora a l'edifici de Tabacalera

Els treballs en aquest edifici, exemple de l'arquitectura industrial, se centraran en la reparació i manteniment de les bigues i pilars exteriors, així com d'una part dels forjats interiors. Es duran a terme amb els mateixos materials i característiques dels elements originals.

Els pilars de fosa en la planta baixa dels dos patis de l'edifici es troben en mal estat atés que estan sotmesos a les inclemències meteorològiques. Els treballs consistiran en la reparació de la protecció ignífuga i la pintura d'aquests pilars.

D'altra banda, en les dependències que acullen el Servici de Manteniment d'Obres d'Infraestructura, situat en la primera planta, es repararà el revestiment del sostre voltat que presenta desperfectes en una àmplia superfície. El pressupost de les obres que s'estan duent a terme a Tabacalera ascendeix a 48.200 euros.

Arxivat a:

Destacats