València promou la creació artística als centres escolars

Guardar

Espectacle de dansa
Espectacle de dansa

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Educació, ha aprovat la convocatòria del Programa Residències Artístiques, que permetrà contractar set agents artístics que, de manera individual o col·lectiva, estiguen interessats a dur a terme un projecte de creació contemporània en col·laboració amb centres educatius de la ciutat de València.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que a través d'aquesta convocatòria, "dirigida als artistes visuals o transdisciplinars interessats per explorar l'àmbit pedagògic, apostem per introduir en la vida educativa de l'alumnat de primària i secundària conceptes i metodologies pròpies de la creació contemporània". "Busquem projectes innovadors, que entenguen que l'estudiant ha de tindre un rol actiu en la seua educació, per això, es valoraran aquells projectes que evidencien el caràcter processual de la creació contemporània i que empoderen l'alumnat i el professorat com a creadors culturals i no com només com a consumidors de cultura". "Per a nosaltres és un programa molt important i, per això, hem augmentat de cinc a set el nombre de Residències i hem incrementat la dotació fins als 21.000 euros".

Cada premi tindrà una dotació econòmica de 3.000 euros per al desenvolupament del projecte. Es potenciaran aquells projectes que desenvolupen un discurs des del territori i per a ell, que fomenten la reflexió de problemàtiques socials (desenvolupament sostenible, gènere, diversitat, etc.) i que genere connexions entre els diferents actors socials que hi haja en la zona del centre educatiu. "L'educació artística i el foment de la creativitat és clau en el procés d'aprenentatge de l'alumnat", ha exposat Ibáñez. Les disciplines sobre les quals versaran les residències poden ser variades: arts visuals, cultura digital i audiovisual, arquitectura i la seua relació amb la ciutadania, teatre, dansa, creació sonora, etc.

Les set Residències tenen com a finalitat que artistes, professorat i alumnat s'unisquen per a desenvolupar projectes artístics singulars i col·laboratius. Aquestes es desenvoluparan durant el curs 2022/23 en set centres educatius de la ciutat. El període de la residència inclou el procés artístic en el centre educatiu, la presentació pública d'aquest procés a la comunitat educativa amb la qual s'ha treballat, i una trobada final en un espai municipal en què totes les parts compartiran les seues experiències.

Els artistes que desitgen participar en aquesta convocatòria poden trobar tota la informació i els documents requerits en la pàgina web de l'Ajuntament de València i de la Regidoria d'Educació. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València.

Arxivat a:

Destacats