València ofereix 460 places gratuïtes per a cursos d'anglés i valencià

Guardar

Un grup de joves estudiant
Un grup de joves estudiant

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha posat en marxa una nova edició d'Idiomes Joves, un programa per facilitar que les persones joves de València puguen aprendre idiomes de manera gratuïta mitjançant cursos formatius i de conversa en anglés i valencià. Les classes es faran del 4 d'abril fins al 14 de juny. La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que "saber idiomes és una de les competències més demandada al món laboral i, per això, oferim aquests cursos d'idiomes gratuïts, que afavoreixen la igualtat d'oportunitats".

La iniciativa pretén donar suport a les persones joves que vulguen aprendre, millorar i perfeccionar aquests idiomes, així com millorar les opcions d´ocupabilitat, mobilitat o superació dels exàmens oficials. Aquests cursos es duran a terme durant els mesos d´abril a juny en horari de matí o vesprada, perquè les persones interessades els puguen compaginar amb els estudis o el treball.

Els cursos d'anglés oferits són nivell B1 i B2, mentre que els de valencià són nivell C1. Els grups de conversa en tots dos idiomes també disposen de diferents nivells (speaking B1, B2 i C1, i valencià B2 i C1). Tant els cursos formatius com els grups de conversa seran impartits a les aules de l'edifici de la Regidoria de Joventut (Espai Jove VLC), a alguns centres municipals de Joventut, com el de Russafa, Natzaret o Patraix, o mitjançant classes online.

Els cursos també tindran lloc a Benimàmet, per donar servici a la gent jove dels Pobles de l'Oest; a Borbotó, per a la de Pobles del Nord, i a Castellar-l'Oliveral, per a la de Pobles del Sud, per afavorir que les persones joves que visquen més allunyades del nucli urbà ho tinguen més fàcil per accedir als programes de la Regidoria de Joventut. Ibáñez ha recordat que "des de començament d'aquest any estem portant els cursos a les pedanies de València, ja que apostem per descentralitzar les activitats i servicis que oferim".

La regidora de Joventut ha destacat que "els cursos d'idiomes són una de les activitats més demandades, com reflecteix el creixent nombre de sol·licituds, per això, les darreres edicions hem augmentat el nombre de places i ampliant torn i horaris". "Aquests cursos d'anglés són adequats per a aquells que ja coneixen l'idioma, però necessiten posar-lo en pràctica, expressar-se d'una manera més adequada, ampliar el vocabulari o millorar la comprensió oral i escrita", ha explicat la regidora. D'altra banda, "obtenir la titulació oficial de valencià és en molts casos necessari per a optar a determinats llocs de treball, oposicions o estudis universitaris, per la qual cosa mitjançant l'augment de places responem a aquesta demanda".

INSCRIPCIONS I CONCESSIÓ

Segons ha indicat la regidora, aquelles persones que vulguen inscriure's ho podran fer a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut (www.joventut-valencia.es). Les places s'assignaran per ordre d'inscripció i seguint l'ordre dels llistats d'espera consegüents. El termini d'inscripció s'ha obert hui.

Prèvia inscripció, caldrà fer una prova de nivell. Una vegada finalitzat el període d'inscripció, si hi ha places disponibles en un grup, les inscripcions romandran obertes fins a completar les places ofertes.

Arxivat a:

Destacats