València obri al públic un servei gratuït de bicis elèctriques

Descobreix com apuntar-se per a recollir la bicicleta elèctrica

Guardar

Bicicletes elèctriques
Bicicletes elèctriques

València continua impulsant la mobilitat sostenible, i aquesta vegada ho fa fomentant l'ús de les bicicletes elèctriques. Tal com ha assenyalat el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, durant el Bicifest 2022, que aquest cap de setmana s'està celebrant en la Marina de València, "la ciutat s'ha unit al projecte pilot de bicicletes elèctriques de càrrega compartida, també conegudes com a "e-cargobike", impulsat per la Federació Europea de Ciclisme (ECF)". D'aquesta manera, la ciutadania podrà utilitzar aquestes bicis elèctriques de manera completament gratuïta.

Però, com? Les persones interessades a provar les bicis elèctriques durant una setmana, tan sols hauran de recollir-les, prèvia inscripció en www.emtvalencia.info, en l'aparcament Centre Històric – Mercat Central, on també es podran carregar durant la nit. Ciutats com Torun (Polònia) o Bolonya (Itàlia) ja s'han sumat a aquesta iniciativa que, ara, València posa en marxa.

L'objectiu no és un altre que introduir aquest tipus de bicicletes d'ús públic compartit i posar en valor tot el seu potencial com una solució més per a la mobilitat sostenible. En aquest sentit, el director d'operacions de FedEx Express a València, Emiliano Martinez, ha explicat que "formar part d'iniciatives com aquesta i col·laborar amb l'Ajuntament de València és necessari per a conscienciar a la població sobre l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. En FedEx Express continuem avaluant la seua viabilitat i introduint bicicletes de càrrega en la nostra pròpia flota en un moment en el qual les ciutats europees busquen incentivar als ciutadans perquè també facen eleccions sostenibles".

En altres països com Holanda o Dinamarca, aquest tipus de vehicles circulen pels carrers de manera habitual. Per això, "com a capital mediterrània de la bici que som, volem impulsar aquesta nova opció de moure's amb bicicleta facilitant el seu ús a través d'un sistema pilot d'ús compartit sense cap cost per a la persona usuària", ha conclòs Grezzi.

Destacats