Concerts, tallers i foodtrucks en la Marina de València per a celebrar la primera fira del ciclisme urbà

València segueix sumant nous carrils bici a l'anell ciclista per a connectar tots els barris de la ciutat

Guardar

Concerts a la Marina de València
Concerts a la Marina de València

La ciutat de València recupera, després d'anys, la celebració del Bicifest, una jornada festiva per a fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport sostenible que, cada any, i a causa de l'increment de l'anell ciclista, ha anat guanyant nous usuaris. No obstant això, en aquesta ocasió, a la tercera edició del Bicifest se suma la celebració de la primera fira del ciclisme urbà d'Espanya. Així, aquest cap de setmana – els dies 13, 14 i 15 de maig – la Marina de València s'ompli de concerts, tallers infantils i fins a foodtrucks.

La fira arrancarà el divendres, 13 de maig, a l'Embull 2 de la Marina, amb una festa de benvinguda amb el Karaoke Rock Band, a partir de les 21.30 h; mentre que el dissabte, 14 de maig, de 10.00 a 20.30 hores, Ciclosferia, la fira de ciclisme urbà, obrirà les seues portes amb nombrosos expositors, proves de bicis i accessoris, activitats culturals i tallers infantils, jocs, espectacles i foodtrucks. A més, la música arribarà de la mà de Joe Pask (18.30 h), Tesa (20.15 h) i Huracán Romántica (22.00 h).

Carril bici en València
Carril bici en València

El diumenge, 15 de maig, Ciclosferia estarà oberta al públic de 10.00 a 16.00 hores; i els concerts seran a càrrec de Women Play Beatles (12.00 h). Per descomptat, la gran marxa ciclista arrancarà a les 10.30 hores des de la plaça de l'Ajuntament fins a la Marina de València, sortejant-se premis entre tots els i les participants.

València ja s'ha convertit en la tercera millor ciutat espanyola per a anar amb bici, per darrere de Vitòria i Sevilla, gràcies al treball que es va iniciar des de l'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València en 2015. Des de llavors, la ciutat no només compta amb prop de 170 quilòmetres de carril bici, amb una infraestructura ciclista de qualitat que uneix barris, sinó que, "entre 2022 i 2023, se sumaran 17 quilòmetres més d'itinerari ciclista, gràcies a la construcció dels nous carrils bici, com el de l'avinguda del Cid o el tram entre Sant Vicent i plaça Espanya".

L'anell ciclista continua creixent

La capital del Túria continua sumant nous carrils bici a la gran infraestructura ciclista, amb l'objectiu de teixir tots els barris de València. Així, a més de la posada en marxa del carril bici de General Avilés – des de Pío Baroja fins a l'avinguda del Mestre Rodrigo – l'Ajuntament ja ha publicat l'obertura del procediment per a adjudicar les obres d'un carril bici que discorrerà per la via de servei del Passeig de l'Albereda, entre l'avinguda Aragó i el carrer General Elío.

Una actuació, impulsada pel procés participatiu DecidimVLC de 2018-2019, que compta amb un pressupost inicial de 293.647,36 euros, i s'executarà en un termini de tres mesos. No obstant això, no seran els únics. I és que gràcies als nous pressupostos participatius que, en aquests moments, es troben en fase de suport veïnal, s'han presentat diferents propostes, que ja compten amb els vots necessaris per a passar a la fase de viabilitat tècnica, i que estan relacionades amb la creació de nous carrils bici, com per exemple en l'avinguda Serreria.

Així mateix, cal recordar que com ja va anunciar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, València comptarà amb noves infraestructures ciclistes a Peset Aleixandre, Jesús-Patraix-Extramurs, General Avilés i Gascó Oliag.

Destacats