València i l'NBA tanquen una aliança que convertix la nostra ciutat en referència del millor bàsquet base mundial

Javier Mateo: “Amb este acord posicionem la nostra ciutat com a epicentre del bàsquet internacional i de captació de talent jove”

Guardar

Javier Mateo, regidor d'Esports de l'Ajuntament de València
Javier Mateo, regidor d'Esports de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, València Basket i l'NBA han signat un acord per posicionar  la ciutat com l'epicentre del bàsquet internacional a través de la captació de nous talents. L'aliança d'este projecte, que arrancarà amb el Jr. NBA European Finals, tindrà un retorn econòmic estimat de 500.000 euros, a més de l'impacte esportiu que suposarà per  València i la remodelació d'una pista de bàsquet oberta als ciutadans i ciutadanes.

El regidor d'Esports, Javier Mateo, ha destacat la rellevància que tindrà en el futur este conveni: “Amb l’acord a tres bandes entre l'Ajuntament de València, el València Basket i l'NBA, posicionem  la nostra ciutat com  epicentre del bàsquet internacional i de captació de talent jove d'este esport”.

La primera mostra d'este acord tindrà lloc el 13 al 18 de desembre amb la primera Jr. NBA European Finals que se celebrarà en l’Alqueria del Basket. L’esdeveniment comptarà amb la presència de sis d'equips masculins i sis femenins de categoria sub-14, que seran triats per la pròpia NBA sobre la base del seu talent, de països com Anglaterra, França o Itàlia, entre altres parts del món.

“A més del torneig en si, el projecte contempla un complet programa d'accions destinades a reforçar la projecció internacional de València gràcies a entrar en la potent xarxa global de la NBA tant en xarxes socials com en esdeveniments i continguts a nivell mundial, i comptarem amb la presència de llegendes històriques de la NBA a la nostra ciutat per a participar en diferents accions, l'organització de clínics i diferents esdeveniments d'un marcat component social”, ha assenyalat Mateo.

Per acompanyar esta competició es comptarà amb la presència de dues llegendes de la NBA a hospitals o centres de salut, així com visites de llegendes de la NBA a col·legis de la ciutat, i amb activitats relacionades amb l'Ajuntament de València, dos clinics organitzats per la NBA per a jugadors de la ciutat, la remodelació d'una pista de bàsquet oberta la ciutadania, i la presència del trofeu Larry O’Brien de la NBA a l'Ajuntament de València.

Destacats