València millora l'atenció a persones vulnerables

El nou centre municipal d’emergències climàtiques estarà operatiu en les onades de fred

Guardar

personas-sin-hogar
personas-sin-hogar

València continua apostant per millorar els serveis socials de la ciutat. De fet, l'obertura del nou centre municipal d'emergències climàtiques, que obria les seues portes el mes de setembre passat al carrer Sant Creu de Tenerife, s'alça com la resposta més eficient davant situacions d'inclemències meteorològiques. Ja va actuar quan la DANA va assotar la ciutat, i ho continuarà fent en els episodis d'onades de fred i de calor.

Aquest espai municipal, gestionat per voluntaris de Creu Roja, disposa de 25 places per a pernoctar, a més de servei de menjador, cuina, banys i dutxes. Un lloc al qual pot acudir qualsevol persona que necessite un recurs d'emergència en els moments de condicions meteorològiques adverses, especialment, persones sense llar. I és que, fonamentalment, acudeixen persones sense sostre derivades des dels Centres Municipals de Serveis Socials, i també del Servei d'Atenció a Urgències Socials i de la Policia Local de València.

"Continuem dignificant i professionalitzant els serveis socials que prestem a la població vulnerable. En el centre municipal d'emergències climàtiques es realitza una intervenció integral a les persones pel que fa a alimentació, manutenció, roba i allotjament a la nit", explicava la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano.

No obstant això, el treball no es deté ací. Des de 2015, la Comunitat Valenciana és l'autonomia espanyola que registra una evolució més positiva en atenció a persones vulnerables. Tant és així que accions com la cobertura de prestacions i serveis, la taxa de desatenció en dependència o el servei d'ajuda a domicili per a persones majors milloren la mitjana estatal.

I a la ciutat de València, l'atenció també es reforça. Així, si en 2013 es comptava amb 11 centres municipals de serveis socials, gràcies al pla de reordenació dels centres de serveis socials, que es va dur a terme amb l'objectiu d'augmentar la seua presència per a arribar a més persones, en 2018, es va afegir un nou en el barri de la Saïdia i, en un futur no gaire llunyà, la llista de centres de serveis socials ascendirà a 15.

L'Ajuntament de València ja ha aprovat les obres per a transformar un dels edificis del carrer de la Reina, al barri del Cabanyal-Canyamelar, en un nou centre de serveis socials. A aquest, se li afegiran els centres del barri de Benicalap, que atendrà, aproximadament, a 40.000 usuaris, i el del barri de Russafa.

Destacats