València, més a prop d'estrenar la segona superilla de la ciutat

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha anunciat que les obres de la superilla d'Orriols estan adjudicades i començaran en breu

Guardar

Imatge de la ciutat de València
Imatge de la ciutat de València

Compte arrere perquè comence a executar-se una nova superilla a València. Després que s'inaugurara la primera superilla de la ciutat en el barri de La Petxina, ara arranca el mecanisme per a desenvolupar la que anirà al barri d'Orriols. De fet, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Regeneració Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que "les obres ja estan adjudicades i començaran en breu".

Així, aquest divendres, la Junta de Govern Local adjudicarà el projecte que millorarà l'entorn dels carrers Duque de Mandas i Padre Viñas. No obstant això, cal recordar que la superilla d'Orriols abastarà també tot l'àmbit dels carrers Sant Vicent de Paul i Reig Genovés, integrant espais convertits en zona de vianants a l'entorn del nucli històric tradicional d'Orriols, així com el jardí de l'Ermita i el CEIP Bartolomé Cossio.

D'aquesta manera, la idea és que aquest projecte de conversió en zona de vianants blana cree una malla de jardins i zones d'estada que connecten el jardí de l'Ermita amb la plaça de Gloria Fuertes. Així mateix, com detallava Gómez en el seu moment, "la superilla resoldrà el greu problema d'accessibilitat que provoca el desnivell existent al carrer Arquitecte Rodríguez, per al que es preveu crear talussos vegetals, rampes i escales, que permetran connectar els carrers d'Agustín Lara i Padre Viñas amb el nucli històric i el jardí. A més de la repavimentació d'aquests quatre carrers, s'introduirà nou mobiliari urbà i enllumenat, així com nova vegetació mitjançant la construcció de talussos vegetats amb arbratge, parterres, jardineres, i xicotetes prades".

"Aquesta obra, al costat de la del PAI d'Agustin Lara, amb la qual ja s'ha derrocat l'històric tap urbanístic del 'forat de la vergonya', permetrà regenerar tota aquesta part del barri", concloïa.

Es preveu que una vegada arranquen les obres, el termini d'execució siga de 12 mesos.

Noves superilles en barris de València

Finalment, la vicealcaldessa i candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, també presentava un pla de desenvolupament de noves superilles en altres barris de la ciutat, com és el cas de la Roqueta, votada en els pressupostos participatius DecidimVLC; en Tres Forques, on s'intervindrà en l'espai públic de Verge dels Desemparaments; en Amistat i Montolivet, que encara s'ha d'estudiar la seua ubicació exacta; en Ciutat Fallera, definida en el Pla Especial que està en tramitació; i en Tendetes.

Arxivat a:

Destacats