València llança el nou programa de formació en jardineria i paisatge per al pròxim curs

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, destaca “el valor de la formació a fi de promoure la jardineria com un nínxol d’ocupació verda de futur alhora que implicar els diversos públics en la renaturalització de la ciutat”

Guardar

Grup de formació en jardineria a València
Grup de formació en jardineria a València

L'Ajuntament de València ha llançat el nou programa de formació en jardineria i paisatge per al pròxim curs 2022-2023 des de l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins i Biodiversitat Urbana. La programació, ja oberta a inscripcions, té una oferta diversa tan presencial, dirigida a professionals, aficionats i persones majors, com en línia.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, destaca el valor de la formació a fi de promoure la jardineria com un nínxol d'ocupació verda de futur alhora que implicar els diversos públics en la renaturalització de la ciutat. Campillo anima a la ciutadania de València i l'àrea metropolitana a consultar l'oferta de l'Escola Municipal de Jardineria i subratlla els cursos dirigits a persones majors, proposat conjuntament amb la Regidoria d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València.

"El cultiu de plantes en balcons, terrasses o parterres és una de les formes més interessants per apropar la natura a la ciutat", argumenta el vicealcalde. Des de l'Ajuntament de València, explica el regidor d'Ecologia Urbana, "treballem per impulsar la jardineria i la seua modalitat més sostenible, lliure de contaminants, i l'increment de l'arbratge. A més, considerem que la ciutadania també es pot implicar en introduir el verd en la seua vida i per a afavorir-ho, la formació és una eina fonamental", argumenta Campillo.

La programació per al pròxim curs organitzada des de l'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge, integra un total de quinze cursos, orientats a persones que volen aconseguir un títol en jardineria per dedicar-s'hi professionalment i també a públic aficionat, a fi de promoure la divulgació en medi ambient, jardineria, art floral o sostenibilitat i biodiversitat urbanes.

Les propostes per a públic professional inclouen el curs d'oficial i oficiala en jardineria, com també en art floral. A més a més, s'ofereix docència en poda i conservació tant d'arbres ornamentals com de palmeres. Els requisits per a aquesta modalitat són ser major de 16 anys i tenir el Graduat Escolar o haver superat el segon cicle de l'ESO o equivalent. Per a públic aficionat, l'oferta se centra en cursos d'art floral japonés, Ikebana-Moribana i Ikebana-Paisatge.

Oferta gratuïta per a persones majors

L'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge també proposa dos tipus de cursos gratuïts sobre art floral i jardineria per a persones majors, organitzats amb la col·laboració de la Regidoria d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València.

Ecologia urbana

Els cursos dirigits a persones interessades en adquirir coneixements en l'àmbit de la gestió de zones verdes i de l'ecologia urbana, públic general major de 16 anys, tracten en format telemàtic i de manera gratuïta matèries diverses com ara la biodiversitat a les zones verdes urbanes, el paisatge i l'evolució del disseny de jardins, les malalties de les plantes, l'art floral sostenible, la jardineria en terrasses i balcons o les interaccions entre insectes i plantes.

L'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge, integrada a l'Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins i Biodiversitat Urbana, té una trajectòria de més de tres dècades formant professionals en la cura i la gestió del medi ambient urbà, de fet, és un referent en el camp de la jardineria i el paisatgisme de la ciutat de València. A més, disposa de més de 2.000.000 de metres quadrats de superfície de zones verdes a la disposició del seu alumnat per a realitzar pràctiques formatives.

Destacats