València incorpora prop de 200 plans de millora dels serveis municipals en cinc anys

Guardar

Lliurament diplomes Direcció Pública Local
Lliurament diplomes Direcció Pública Local

El funcionariat municipal participant en el curs de direcció pública local ha elaborat vora 200 plans per millorar els servicis de l'Ajuntament, que s'han anat implantant des de 2016. El programa formatiu, impulsat pel consistori i la Universitat de València, va encetar la sisena edició en octubre passat. L'alcalde, Joan Ribó, ha lliurat aquest matí els diplomes a l'alumnat dels tres últims anys, en un acte que es va haver d'ajornar per la crisi sanitària. Ribó ha incidit en "l'aposta per la professionalització com a garant del dret de la ciutadania a una bona administració".

Durant la trobada, que ha tingut lloc a l'Espai Jove VLC, al carrer de Campoamor, l'alcalde ha subratllat "la importància que tenen la formació i l'aprenentatge com a motor per millorar el nostre entorn". Així, amb "aquest postgrau d'alt nivell contribuïm a la transformació de l'administració local: volem que estiga orientada a la ciutadania, que siga eficaç, transparent, exemplar, autònoma i responsable".

Aquest dilluns s'han entregat els títols acadèmics als 154 funcionaris i funcionàries de l'Ajuntament que han superat la tercera, quarta i quinta edició. Vora 200 treballadors i treballadores han passat per les aules des de l'any 2016, quan es va posar en marxa el curs de direcció pública local. Tots ells han presentat treballs finals consistents en plans de millora dels seus servicis, que posteriorment han implementat.

D'aquesta manera, ha apuntat Ribó, "s'ha aconseguit configurar un instrument perquè el personal directiu públic adquirisca les competències necessàries per a liderar el procés de transformació iniciat a l'Ajuntament de València". En eixe sentit, ha assenyalat que aquesta formació constitueix un "element estratègic per a la transformació de les administracions públiques, consolidant-se com a fòrum de trobada i impuls per a la innovació, les bones pràctiques i, finalment, la posada en valor del capital humà".

L'alcalde ha estat acompanyat de la regidora de Gestió de Recursos, Lluïssa Notario, i el vicesecretari general de la Universitat de València, Andrés Boix Palop. El màxim responsable de la ciutat ha destacat "l'aliança amb la Universitat de València" per desenvolupar el curs, el qual "introdueix un enfocament, necessari i sobretot nou, centrat en temes com el lideratge, la gestió del canvi o la implantació de models de gestió avançada, entre d'altres".

Per la seua part, la regidora Lluïsa Notario ha apuntat que "l'objectiu general del curs és formar personal empleat públic d'alt nivell per desenvolupar habilitats directives i analítiques que els permeten tractar de forma creativa i innovadora la gestió dels assumptes públics i posar eixe coneixement al servici de la societat, afermant els valors de la formació, l'eficàcia i l'eficiència, la transparència i la rendició de comptes, imprescindibles per a la robustesa de qualsevol societat avançada".

La responsable de Gestió de Recursos ha posat en relleu que "la ciutadania ha de percebre cada vegada més l'eficàcia de la gestió pública, en aquest cas, ho fa mitjançant el coneixement que generem". Per això, l'edil ha recalcat que "hem de ser agents i motors de desenvolupament i volem que l'Ajuntament siga reconegut per l'eficient organització i els seus resultats".

Destacats