València i Rocafort treballen conjuntament en la inclusió de persones migrants i refugiades

El Casal d'Esplai de Rocafort passa a ser un Casal d'Acolliment amb 48 places

Guardar

Convenio- Rocafort
Convenio- Rocafort

L'Ajuntament de València i el de Rocafort s'han compromés a treballar conjuntament amb la finalitat de facilitar la inclusió social de les persones migrants allotjades a l'antic Casal d'Esplai. Així es desprén del conveni de col·laboració que han signat hui l'Alcalde de València, Joan Ribó, i l'Alcalde de Rocafort, Víctor Jiménez.

El Casal d'Esplai té una capacitat de 48 places, actualment totes ocupades, i a més de rebre els serveis bàsics, les persones que viuen provisionalment en aquest centre també poden fer ús dels diferents serveis que ofereix Rocafort, com el poliesportiu o la biblioteca. Així mateix, es desenvolupen diferents tallers formatius per a aconseguir la inserció social i laboral d'aquestes persones.

D'aquesta manera, la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas, que ha estat present en la signatura d'aquest conveni de col·laboració, ha explicat que "cada persona compta amb una atenció professional personalitzada, ja que l'objectiu és que passen el menor temps possible en el centre perquè puga començar el seu desenvolupament vital". No obstant això, ha recalcat que "no existeix estada mínima, ni màxima. Dependrà de cada cas i la seua evolució".

L'immoble, malgrat estar situat a Rocafort, és propietat de l'Ajuntament de València. Per això, amb aquest acord tots dos Ajuntaments estableixen les seues competències. Així l'Ajuntament de València es compromet, entre altres mesures, a facilitar al de Rocafort les dades necessàries per a l'emissió de carnets o exempció de taxes, així com a oferir les places del Casal d'Acolliment per a atendre les necessitats d'allotjament del municipi de l'Horta. Així mateix, a més dels tallers d'inserció laboral, que es desenvolupen en l'actualitat, en el Casal es duran a terme jornades de portes obertes i campanyes de sensibilització per a prevenir actituds racistes i xenòfobes.

Víctor Jiménez, Alcalde de Rocafort ha volgut "agrair el bon acolliment que aquest centre ha tingut entre els veïns i veïnes del municipi perquè aquest projecte ens acosta a una realitat de la qual volem formar part. Rocafort vol ser un poble d'acolliment, i el nostre objectiu és que les persones que passen per aquest Casal d'Acolliment se senten còmodes".

Per la seua banda, l'Alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que "els valencians i valencianes sabem de migració perquè nosaltres també ho vam ser". Per això, a més d'agrair el treball de Rocafort, ha assenyalat que "és important avançar en la solidaritat. Hem de treballar perquè les persones migrants ajuden a fer créixer la nostra societat des de la seua plena inclusió".

Amb la signatura d'aquest conveni, els responsables dels dos ajuntaments treballaran conjuntament amb associacions veïnals i altres entitats rellevants per a fomentar tasques d'informació, orientació i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria, i en el desenvolupament d'un protocol de comunicació entre la Policia Local i el Servei de Cooperació al Desenvolupament i Migració de València.

Destacats