València destina 470.321 euros a 149 pimes i autònoms relacionats amb els sectors tradicionals i les Falles

Guardar

Último montaje de la falla del Convento Jerusalén durante la celebración de las Fallas de Valencia 2022
Último montaje de la falla del Convento Jerusalén durante la celebración de las Fallas de Valencia 2022

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València que se celebrarà aquest divendres aprovarà la concessió de 149 subvencions per als sectors econòmics tradicionals valencians per un import total de 470.321 euros.

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, ha explicat que "amb aquesta línia d'ajudes continuem fent costat a aquest sector de vital importància per a València, sent fonamental garantir la continuïtat d'aquests oficis i negocis tradicionals que es troben en la base de les nostres festes i tradicions i que, al seu torn, impacten econòmicament i generen sinergies en altres sectors econòmics de gran importància per a la ciutat".

Així doncs, han sigut beneficiaris d'aquestes subvencions, que es dirigissen a cobrir despeses corrents de l'activitat realitzada pel sector des de l'1 de maig de 2021, artistes de falles, artistes de carrosses, indumentària valenciana i les activitats d'orfebreria valenciana, pirotècnia, bandes, estendards, insígnies i revistes i altres mitjans de comunicació directament vinculats a les festes falleres i/o festes tradicionals de València.

La quantia de la subvenció ha sigut de fins a un màxim de 3.000 euros per cada persona o entitat sol·licitant. A més, amb la finalitat de promoure l'activitat en el barri de Ciutat Fallera, les activitats que es desenvolupen en aquest barri han sigut subvencionades amb una quantia addicional de 1.000 euros.

"És important garantir el futur de la Ciutat Fallera com a espai en el qual es construeixen falles; per això apostem per aquest enclavament incrementant la subvenció per a les pimes i autònoms que desenvolupen la seua activitat allí, perquè aquest és i ha de continuar sent un punt estratègic per a la ciutat, tant a nivell econòmic, com a turístic i festiu", ha matisat Sanjuan.

Del total de sol·licituds aprovades, el 48,99% d'entitats i persones beneficiàries desenvolupen activitats relacionades amb la indumentària valenciana, el 30,20% són artistes de falles i de carrosses, el 12,75% es dediquen a l'orfebreria, el 5,37% són mitjans de comunicació i el 2,68% estendards. Així mateix, 27 entitats i persones autònomes han sol·licitat obtenir l'increment de subvenció en operar a Ciutat Vella.

Així mateix, Borja Sanjuan ha recordat que ja en 2021 l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació del consistori, amb el Pla Resistir, va escometre actuacions de caràcter urgent i extraordinari, encaminades a pal·liar les greus conseqüències econòmiques de la pandèmia sobre els sectors productius de la ciutat i es van aprovar diferents convocatòries de subvencions com a mesura de suport, una d'elles es va dirigir concretament a aquest sector, amb una línia d'ajudes a la qual es van destinar 367.400 euros, que van beneficiar 164 persones autònomes i micropimes.

Arxivat a:

Destacats