València destaca l'ajuda de l'Edificant per a solucionar "l'abandó" de les escoles públiques durant el govern de Rita Barberà

L'Ajuntament es va adherir al projecte acordant amb la Conselleria intervenir en 21 centres

Guardar

clase colegio
clase colegio

L'Ajuntament de València ha valorat l'ajuda que està suposant el Pla Edificant per a solucionar "l'abandó" de les escoles públiques durant el govern del Partit Popular. Des del Consistori consideren que, aquesta ferramenta de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i els ajuntaments per agilitzar les intervencions, "està donant solució a problemes històrics que estaven patint moltes escoles públiques de la nostra ciutat per l'abandó del govern del PP de Rita Barberá". "Col·legis amb greus problemes estructurals, amb instal·lacions perilloses per a la seguretat de l'alumnat. Col·legis com el municipal Fernando de los Ríos, que per fi podran deixar els baixos llogats d'un edifici i tindre un col·legi digne, o l'IES Patraix, que porta des de 2007 esperant el nou institut promés per Francisco Camps quan era president de la GVA, o el CEIP Lluís Santàngel del Saler, que tenia un depòsit de gas en el pati d'Infantil", afirma Luisa Notario, regidora de Gestió de Recursos.

Amb el Pla Edificant s'estan atenent eixes i moltes altres demandes de comunitats educatives i Ampes que feia anys que reclamaven a la Conselleria d'Educació, que durant anys va tindre al capdavant a Maria José Català, actual portaveu del PP a l'Ajuntament, unes infraestructures dignes per als seus fills i filles, "demandes algunes que no van ser ateses en 20 anys", recorda l'edil.

INVERSIÓ REAL

El projecte Edificant involucra a 316 municipis on es executaran 857 actuacions i una inversió total de 896.873.105,17 euros.

La inversió en concret en la ciutat de València serà de 62.278.050,55 euros, dels quals 41.678.050,55 euros s'executaran a través de delegació de competències i 20.600.000 euros seran executats directament per la Direcció General d'infraestructures educatives.

L'Ajuntament de València es va adherir al projecte acordant amb la Conselleria intervenir en 21 centres.

ESTAT DE LES INTERVENCIONS

Per un costat, un grup l'integren projectes de millores en 12 centres públics de la ciutat. En concret els CEIPS: Ausiàs March, Ciutat Artista Faller, Miquel Adlert i Noguerol, Pare Català, Bartolomé Cossio, Lluís Santàngel, El Grau, Vicente Gaos, Eliseo Vidal, Cervantes, Castellar-Oliveral i Rodríguez Fornos. Totes aquestes obres, menors per al PP, però fonamentals per a les comunitats educatives respectives, estan ja finalitzades.

D'altra banda, 9 projectes de rehabilitació o nova construcció que inclou la construcció de tres nous centres a punt de licitar-se les obres: IES Patraix, amb el projecte ja redactat; el CEIP Santo Ángel de la Guarda, que està el projecte en fase de redacció o el CEIP 106 Nou Malilla, que substituirà al Fernando de los Ríos, a punt d'adjudicar-se la redacció. Pel que fa als projectes de rehabilitació, els del CEIP Sant Josep de Calassanç i Carles Salvador, a punt d'adjudicar-se el projecte; d'altra banda, estem esperant la delegació de competències del CEIP Lluís Vives i Teodoro Llorente (està aprovada en aquest ple d'abril). Salvador Tuset i Raquel Payá s'està finalitzant la memòria tècnica, ja que el seu estat era tan deplorable que ha fet falta un estudi estructural previ que ha realitzat la Conselleria. Malgrat la paralització dels terminis administratius durant l'estat d'alarma, s'ha continuat treballant coordinadament amb la Conselleria d'Educació per avançar tota la tramitació administrativa i tècnica. En aquest sentit, des de l'Ajuntament valoren el treball del servici d'Arquitectura municipal.

També es van aprovar en l'última fase la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques en 25 centres i ja tenim el projecte redactat i farem la implantació en els CEIP municipals de Benimaclet i Santiago Grisolía.

Notario assevera que "crida l'atenció que tot aquest treball, amb tota la inversió de diners i treball administratiu ja realitzat, siga criticada obviant tota la informació que facilitem, per qui no ha sigut capaç de posar en marxa fins fa tres mesos els primers 200.000 euros en la segona capital del nostre territori. No poden parlar ni d'atenció a les comunitats educatives, ni de dignitat de les infraestructures educatives, ni d'agilitat i eficàcia en la gestió".

Arxivat a:

Destacats