València desenvoluparà accions de sensibilització davant dels brots racistes

Guardar

refugiados
refugiados

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fàbregas Santana, ha comunicat a les associacions i entitats socials de la ciutat que l'Ajuntament de València ha oferit 50 places al ministeri per al programa de refugi, així com que s'ha aprovat una moció d'emergència per a adequar un immoble per a l'acolliment de persones que arriben a la ciutat.

La regidora també ha explicat les diferents accions de sensibilització que es realitzaran des del consistori, entre les quals ha destacat «una campanya de sensibilització per reduir els brots racistes i xenòfobs a la nostra ciutat, amb fi de visibilitzar les causes de la migració i les conseqüències provocades de l'explotació del nord al sud». A més, Fàbregas Santana ha dit que es vol «sensibilitzar sobre la riquesa que aporten les diferents persones migrants i les aportacions que té per a la nostra ciutat la seua diversitat».

Així mateix, la regidora ha aprofitat l'ocasió per a anunciar la creació d'un «portal web que servisca per a connectar les entitats de la ciutat que treballen en migració i refugi amb la ciutadania que vol col·laborar o donar suport a les persones migrants i refugiades que arriben a la ciutat de diverses maneres».

A més, «juntament amb les entitats socials, realitzarem punts d'informació sobre les causes i conseqüències de la migració en diferents llocs descentralitzats de la ciutat durant els pròxims mesos—ha continuat Fàbregas Santana—. La finalitat d'aquests punts és informar, trencar estereotips i rumors cap a la població migrant i donar a conéixer les accions i projectes de les entitats que treballen dia a dia pels drets de les persones migrants i refugiades».

Després de l'arribada del vaixell Aquarius al port de València, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració va decidir convocar totes les associacions que en València treballen en els àmbits de la cooperació i la migració. Així, aquest dimecres es va produir la trobada en què la regidora Neus Fàbregas Santana ha tractat amb les 40 associacions assistents la situació de les persones que van arribar a bord del vaixell, que ja estan en procés de reubicació amb els recursos de la Generalitat així com d'entitats que es troben dins del programa estatal de refugi al llarg del territori espanyol. Moltes d'aquestes associacions participen també com a membres en el Consell Local de Cooperació al Desenvolupament i en el Consell Local de Migració i Interculturalitat.

També s'ha organitzat un desdejuni amb mitjans de comunicació, previst per al pròxim dijous en la sala de premsa de Tabacalera, en què responsables de 'La nostra ciutat, el teu refugi' i de la Unió de Periodistes analitzaran els reptes i les bones pràctiques per tractar de forma ètica la situació d'aquestes persones en els mitjans.

Arxivat a:

Destacats