València convocarà els I Premis per a la Igualtat amb motiu de la campanya del 25-N

Guardar

La regidora Luicía Beamud en la presentació de la campanya 25N
La regidora Luicía Beamud en la presentació de la campanya 25N

L'Ajuntament de València commemora un any més el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, "com una activitat que complementa les actuacions municipals que es realitzen al llarg de l'any per a prevenir i sensibilitzar a la població sobre la violència de gènere i masclista". La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBi, Lucia Beamud ha presentat hui el conjunt d'iniciatives impulsades per celebrar aquest dia amb la ciutadania. La campanya tindrà presència en tota València, sota el lema "La Violència Masclista: Veure-la per a Vencer-la", "perquè el primer pas per a acabar amb la violència masclista és, justament, identificar-la". La web www.valencia.es/25n recollirà totes les activitats que es realitzaran des de diferents regidories. I entre aquestes propostes, destaca el festival IgualMent-fest, que recupera la seua presencialitat, a la plaça de l'Ajuntament, "amb accions per a conscienciar des de la cultura i l'art". A més, per primera vegada, el consistori ha convocat els Premis per la Igualtat, concretament ha destinat 20.000 euros per destacar actuacions, bones pràctiques i projectes d'igualtat realitzats a la ciutat de València durant 2020 i/o 2021.

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBi, Lucia Beamud, ha donat hui a conéixer aquesta campanya de sensibilització, dissenyada "amb l'objectiu de reparar en totes les qüestions que no es veuen però poden induir a una violència masclista"; i ha destacat la col·laboració de diferents regidories que treballen "amb eixa mirada violeta". Així, ha detallat que, com en anys anteriors, circularà per la ciutat un autobús de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) amb la imatge de la campanya d'enguany durat tot el mes de novembre. Així mateix, els centres municipals de la Universitat Popular i de Joventut realitzaran xarrades i activitats de sensibilització, i la Fundació Esportiva Municipal (FDM) organitzarà la carrera solidària contra la violència de gènere. I en el marc d'aquest treball, també destaca la col·laboració de Las Naves per col·locar adhesius al carrer amb un codi QR on figuren tots els recursos que presten servici a la ciutat per combatre la violència de gènere.

"La web www.valencia.es/25n recollirà totes les activitats", ha resumit la Lucía Beamud en destacar que la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBi el pròxim 24 de novembre, de 18 a 20 hores, celebrarà en el Museu Valencià de la Il·lustració i Modernitat (Muvim), l'entrega de la I edició dels Premis d'Igualtat. Aquests guardons, que compten amb un pressupost de 20.000 euros, destacaran 10 actuacions, bones pràctiques i projectes d'igualtat realitzats a la ciutat de València durant 2020 i/o 2021 en àrees d'actuació del vigent Pla Marc d'Igualtat de dones i homes, concretament en les següents àrees: violència de gènere i masclista, coeducació, salut i esport, ocupació, conciliació i corresponsabilitat, art i cultura".

L'edil, que ha anunciat que les àrees que han rebut més candidatures per a aquesta convocatòria de premis han sigut la de violència i coeducació, també s'hi ha detingut en altres accions amb les quals l'Ajuntament vol commemorar el 25 de Novembre.

Festival IgualMent-fest, diumenge 28 de novembre

"IgualMent-Fest és el festival que se celebra a la ciutat de València des de l'any 2016, en la plaça de l'Ajuntament (excepte l'any 2020), i té per finalitat celebrar la igualtat de gènere des d'una perspectiva positiva, artística, social, cultural i de gènere, dirigida a tota la ciutadania, contribuint mitjançant actuacions i diverses activitats d'oci o culturals i educatives a una ciutat lliure de desigualtats i de violència de gènere i masclista", ha recordat.

"A més –ha continuat- es tracta d'una forma de reforçar el compromís de l'Ajuntament de València contra les violències masclistes i contra els múltiples formats des dels quals es manifesten en la nostra quotidianitat". "Per a això, apostem per una educació feminista que integre la necessitat d'incorporar l'art i la cultura com a factor de cohesió social, des de dos vessants: La informació a la ciutadania del treball que realitzen les institucions, entitats i associacions que lluiten contra la violència de gènere, mitjançant una fira d'entitats; i la sensibilització entorn de la igualtat i la prevenció de les violències masclistes a través de la innovació i l'avantguarda, té com a vehicles motors la música, l'espectacle artístic i la creativitat implícita en el món de l'art i de la cultura".

Enguany des de les 11 i fins a les 14.30 hores, actuaran Dómisol Sisters "un dels pocs grups valencians de swing dels anys trenta, quaranta i cinquanta que reivindica les grans veus femenines de l'època i aporta una escenografia i coreografia amb una gran varietat de canvis i ambientada en cada moment"; Maluks, grup de reggae, dancehall i cúmbia "format per joves i antifeixistes, declarades obertament feministes i supervivents"; Nonaisound, DJ valenciana i sociòloga, que "amb la seua presència, plantejarà un canvi de paradigma i una ruptura escènica en un ambient en el qual les quotes de representació femenina deixen molt a desitjar".

"Vivim en un moment de superació, de crescuda i d'empenyiment d'una quarta onada feminista més que palpable en aquest segle XXI. Un dels aspectes més rellevants que cal tractar, a més de la lluita contra totes les violències masclistes, és el fet de poder parlar de les dones i de la presència d'aquestes en tots els àmbits socials. Les dones no som sols més de la meitat de la població, som també subjectes legítims de drets. Tenim dret a viure lliurement, sense haver de demostrar la nostra vàlua doblement, sense haver d'argumentar la nostra raó de ser i de crear", ha defés la regidora qui també ha parlat de l'actuació de la Jove Muixeranga de València, "que ens oferirà una manifestació del patrimoni immaterial de la cultura valenciana amb un grup format majoritàriament per dones de diverses ètnies i cultures que conviuen a la ciutat de València, i que transmeten un missatge d'unió, igualtat, convivència pacífica i força".

"La muixeranga programada és, tal com es defineixen, una metàfora de la societat que volem, on tothom té el seu lloc", ha explicat Lucía Beamud qui també ha anunciat que el festival comptarà amb Paloma Orts Pascual, "una artista visual especialitzada en l'art d'acció, que recrearà i registrarà l'essència de les relacions interpersonals i de les formes del subconscient col·lectiu i individual, mitjançant ritus performatius i registres arxivístics"; i amb l'actuació de la Batucada Tymbals Dipercusión, que reuneix un grup de persones, la majoria dones, amb diversitat funcional i intel·lectual. "L'actuació de Tymbals DiPercusión està programada per a arrancar el festival amb energia i per a unir en el discurs que apel·la al concepte d'igualtat a la transversalitat i diversitat". "Este grup visibilitza altres diversitats i realitats, presents quant al rol actiu, visible, necessari i imprescindible que han de generar socialment. Sens dubte, des d'una perspectiva feminista, ens ofereix un rol de fer-se valdre davant la classe de societat a la qual hem d'aspirar, independentment de quina siga la funcionalitat", ha explicat la regidora.

Per últim, l'edil, que ha ressaltat que el treball de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, és arribar a tots els racons de la ciutat, també ha destacat la col·laboració amb la Junta del Marítim amb la Unitat d'Igualtat del Marítim, mitjançant el programa "Batecs de barri".

Arxivat a:

Destacats