València convoca 131 places per a completar la plantilla del Servei de Bombers

Aarón Cano destaca que pròximament s'incorporaran 53 nous agents a la Policia Local per a pal·liar el dèficit que van deixar governs anteriors

Guardar

Vehicles pertanyents al cos de bombers de València
Vehicles pertanyents al cos de bombers de València

L'Ajuntament de València ha convocat 131 places per a reforçar el Servici de Bombers de la ciutat. De les noves places, 65 es destinaran a cobrir les vacants de cap i 66 seran per a l'escala bàsica i permetran completar la plantilla de bombers de la ciutat, segons consta en la convocatòria publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Pel que respecta a les places de cap, 43 es resoldran mitjançant el sistema de concurs oposició entorn de promoció interna mentre que les 22 restants es completaran a través del sistema de concurs entorn de mobilitat. Pel que fa a les 66 places de bomber, 45 eixiran a través d'una oposició en torn lliure i 21 mitjançant concurs entorn de mobilitat. Una vegada publicada la convocatòria, els aspirants disposen d'un termini de 20 dies hàbils a comptar des de la seua aparició en el BOE per a presentar les seues sol·licituds.

El regidor de Protecció Ciutadana i Bombers, Aarón Cano, ha destacat que l'anunci del BOE que dóna principi a la presentació de sol·licituds per a noves places de bombers "és un pas més dels que estem realitzant des de Protecció Ciutadana per a enfortir l'estructura de recursos humans de tota l'àrea. Amb estes incorporacions, completarem d'una manera important la plantilla del Cos de Bombers i la deixarem en la seua millor situació dels últims 20 anys. Creiem que amb aquestes millores, les emergències a la ciutat de València faran un salt de qualitat molt important".

La convocatòria de noves places per al Servei de Bombers ajudarà a combatre el dèficit estructural de la plantilla que s'arrossega a conseqüència de les polítiques aplicades per governs anteriors. El govern del Rialto, des de 2015, ha articulat els mecanismes per a poder revertir esta falta de personal i que els serveis municipals es presten de manera òptima i amb totes les garanties.

En la mateixa línia, l'Ajuntament de València incorporarà pròximament 53 nous agents de Policia Local del torn de mobilitat que contribuiran a pal·liar els problemes de personal generats a conseqüència de les retallades executades per governs anteriors. A aquests nous policies se sumaran altres 180 a final d'any, quan concloga el procés d'oposició iniciat pel Govern del Rialto.

Així ho ha subratllat també Cano, qui ha recordat que a l'oposició que ja està en marxa per a incorporar 234 policies li seguirà pròximament una altra nova convocatòria per a acabar la legislatura sumant un total de 400 agents a la plantilla. "Amb això, l'àrea de Protecció Ciutadana acabarà la legislatura amb totes les expectatives de recursos humans complides amb l'objectiu de complir millor servei a la ciutadania, de poder garantir els drets i llibertats de tots els ciutadans de València i que puguen arribar-se a cobrir tots els estàndards necessaris perquè la ciutat de València continue progressant i desenvolupant-se econòmicament i socialment com ho ha fet fins ara", ha finalitzat el regidor de Protecció Ciutadana.

Arxivat a:

Destacats