València comptarà amb una nova zona renaturalizada

L'Ajuntament de València ha adjudicat les obres per a renaturalizar una avinguda en els barris de Campanar i Sant Pau

Guardar

Projecte de renaturalització de l'avinguda Mestre Rodrigo
Projecte de renaturalització de l'avinguda Mestre Rodrigo

Els barris de Campanar i Sant Pau de València comptaran amb més arbres i zones d'ombra per al gaudi de la ciutadania. L'Ajuntament de València ha anunciat l'adjudicació del contracte d'obres per a renaturalitzar un tram de l'avinguda Mestre Rodrigo, tal com ha avançat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Es tracta d'un dels projectes demandats pels veïns i veïnes a través dels pressupostos participatius DecidimVLC. Campillo, en aquest sentit, ha explicat que "l'objectiu és generar noves zones d'ombra i continuar amb l'expansió de la infraestructura verda de la ciutat per a ser més resilients enfront del canvi climàtic".

Les obres de renaturalització s'executaran en un termini de tres setmanes i compten amb un pressupost de 42.108 euros, amb IVA inclòs. En concret, es realitzaran en l'avinguda del Mestre Rodrigo, entre els carrers Jorge Comín i la Vall de la Ballestera, que marca el límit entre els barris de Campanar i Sant Pau.

Així, el projecte guanyador alinearà aquest tram: en ser una zona per als vianants molt ampla (8 metres de façana dels edificis a la calçada), s'han projectat 20 escocells de 2x2 metres quadrats en els espais no compromesos (fanals, semàfors i contenidors), amb l'espècie lledoner (celtis australis) i dos inundadors de 50 l/h per cada escocell.

València avança en la seua renaturalització

La capital del Túria sumarà així una nova zona més verda. "S'emmarca en la política de renaturalització urbana desenvolupada per l'Ajuntament, que en les últimes setmanes va començar amb la plantació d'arbratge d'alineació al voltant del carrer del Túria, entre el carrer de Borrull i el passeig de la Petxina, en el barri del Botànic, o l'adjudicació d'una actuació similar al carrer de la Murta de Benimaclet", ha recordat el vicealcalde Sergi Campillo.

Campillo també ha destacat que la nova intervenció "incrementarà la infraestructura verda del barri i districte de Campanar i generarà noves zones d'ombra, tan necessàries en la situació d'emergència climàtica que pateix la ciutat".

Com a responsable d'Ecologia Urbana ha recordat que la introducció d'arbres als carrers de València i l'increment de la infraestructura verda "és una política prioritària del Govern municipal per a millorar els nostres barris". Concretament, aquest treball "renaturalitzarà un tram de l'avinguda Mestre Rodrigo que resultava una mica inhòspit, perquè les voreres són molt amples i hi ha un flux elevat de vehicles, per tant, aquesta actuació permetrà un major confort als vianants que utilitzen aquest tram de l'avinguda".

Destacats