València compleix tres anys sent ciutat refugi

Guardar

ciudad-refugio
ciudad-refugio

Aquesta vesprada comença la III jornada «Cap a una Ciutat Refugi: Reptes i oportunitats», que servirà per a fer balanç del tercer any de la iniciativa finançada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València, junt amb Accem, CEAR i Creu Roja, una acció que pretén donar resposta a les necessitats dels refugiats. La jornada se celebra al Museu Valencià de la Il·lustració i Modernitat MuVIM a partir de les 16.00.

«Adquirir el compromís de ser una ciutat refugi va ser una victòria de la ciutadania, que davant un drama humanitari va saber pressionar a les institucions perquè prenguem mesures encaminades a garantir els drets de les persones refugiades. La nostra ciutat, el teu refugi, ha sigut una de les materialitzacions, en el cas de València, del canvi institucional de perspectiva, atenció i empatia cap als refugiats», ha explicat la regidora de Cooperació i migració, Neus Fàbregas Santana.

L'objectiu de l'esdeveniment és reflexionar sobre el treball que s'està realitzant a la ciutat de València en matèria d'acolliment i inclusió de les persones sol·licitants i beneficiàries de Protecció Internacional. Així mateix, es plantejaran qüestions fonamentals sobre la inclusió social i laboral del col·lectiu, i altres aspectes com l'accés a l'habitatge, així com la integració en el veïnat i com a ciutadania de ple dret.

Els participants de la jornada conformen un ventall divers d'actors implicats en la consecució d'una Ciutat Refugi: ciutadania interessada, persones refugiades que han passat pel procés d'acolliment a la ciutat, professionals de l'àmbit privat, públic i associatiu i voluntariat entre d'altres.

«Este projecte pretén complementar el programa d'asil del Ministeri en matèria de sensibilització, incidència en el sector privat i acompanyament a les persones refugiades. És un dels projectes de les diverses accions que estem implementant en matèria d'immigració i refugi», ha explicat la regidora.

Enguany s'incorpora un espai de reflexió i debat sobre els processos d'inclusió de les persones refugiades a València així com les oportunitats i els reptes que es plantegen en la construcció d'una Ciutat Refugi. La jornada està oberta a la participació de totes les persones interessades en la creació d'una ciutat oberta i compromesa amb els Drets Humans.

Arxivat a:

Destacats