València commemora el Dia d'Àfrica fins al 25 de maig

Guardar

Dia -Àfrica
Dia -Àfrica

Fins al 25 de maig es commemora a València el Dia d'Àfrica amb el lema «Dona africana i societat civil», dia que coincideix amb l'aniversari de la fundació de l'Organització per a la Unitat Africana. S'oferiran xarrades sobre literatura africana, cinefòrum i concerts de música, entre altres activitats. «Aquestes jornades pretenen visibilitzar, sensibilitzar, acostar i generar espais de trobada, diàleg i convivència intercultural», ha explicat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana, en la presentació del programa d'actes.

Aquestes activitats organitzades per diverses entitats i l'Ajuntament de València tenen com a objectiu «que a València s'escolten les veus d'Àfrica, un continent amb molta riquesa natural i cultural», ha explicat Fábregas. «Com a ciutat refugi volem continuar treballant la diversitat cultural i obrir a la ciutadania una altra manera de veure aquest continent», hi ha afegit.

El diumenge 19 de maig tindrà lloc el Trofeu Interculturalitat al camp de futbol del llit del Túria, on es disputarà un partit de futbol i hi haurà una exhibició de lluita tradicional africana. D'altra banda, el 20 i 21 de maig es realitzaran xarrades sobre literatura africana. Així mateix, el dijous 23 de maig es realitzarà un cinefòrum sobre Gurumbé: canciones de tu memoria negra, en Las Naves.

D'altra banda, el dijous 24 de maig el Palau de l'Exposició de l'Ajuntament de València acollirà la nit de Gala dels Premis Africanitat, on hi haurà desfilades de moda africana, concerts de música, teatre i gastronomia típica africana. A més, el dissabte 25 de maig se celebrarà als Jardins de Vivers la Fira d'Associacions Africanes, on es realitzaran mostres de la cultura africana i diversos concerts de música.

El vicepresident del Consell Local d'Immigració i Interculturalitat, Papa Balla Ndong, ha destacat que «aquesta celebració és per a reflexionar sobre els avanços i les transformacions que han ocorregut al continent africà, així com els problemes que obstaculitzen el desenvolupament de la regió». D'altra banda, la membre de la Federació Unió Africana Espanya, Loveth Chinasa, ha assenyalat que també es volen «eliminar els estereotips que s'han creat i visibilitzar que la dona africana és lluitadora». Així mateix, la mediadora intercultural, Fatine Sakri Péres, ha subratllat que «aquestes jornades pretenen mostrar que cal deixar de generalitzar i etiquetar les persones dels diferents continents».

Arxivat a:

Destacats