València col·labora amb les entitats d'Orriols per a millorar els espais verds del barri

El vicealcalde subratlla que amb una inversió de quasi un milió d’euros es posaran en marxa quatre projectes per “crear i reformar jardins, arbrar carrers i fomentar els horts urbans”

Guardar

Sergi Campillo junt a entitats veïnals de Orriols
Sergi Campillo junt a entitats veïnals de Orriols

L'Ajuntament col·labora amb les entitats veïnals d'Orriols per tal de millorar els espais verds del barri. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s'ha reunit amb representants de les plataformes ciutadanes d'Orriols Conviu i Orriols en Lluita a fi d'atendre les seues demandes i necessitats per a l'execució de quatre projectes de zones verdes, jardins, arbrar carrers i horts urbans.

El regidor Sergi Campillo va convocar a la casa consistorial les diverses entitats integrades en les dues plataformes cíviques d'Orriols per tal de tractar conjuntament els projectes que es desenvolupen al barri i els quals ajudaran a incrementar el benestar de la població. Unes iniciatives que sumen una inversió de 907.461 euros, la qual podrà augmentar durant els processos d'execució.

"Amb aquesta inversió de prop d'un milió d'euros per a projectes d'infraestructura verda que posarem en marxa durant els pròxims mesos, millorarem la qualitat paisatgística i urbana i, en definitiva, el benestar d'Orriols. Perquè els barris són molt importants per a aquest govern. A més, en concret, estem fent un esforç destacat a Orriols per a solucionar els problemes del barri, sempre de la mà del veïnat, en col·laboració i diàleg permanents", ha argumentat Sergi Campillo.

Portar el verd a tots els barris de València

De fet, aquestes iniciatives "de portar el verd a tots els barris de València, constitueixen un exemple del nostre compromís per millorar i incrementar els espais verds de la ciutat, els quals afavoreixen la salut i la qualitat de vida, i formen part de la nostra candidatura de Capital Verda Europea per a 2024, un guardó per al qual ja som finalistes", ha exposat el vicealcalde.

En primer lloc, a la reunió amb els representants d'Orriols es va explicar amb detall la iniciativa de renovació total de la plaça Esteban Dolz del Castellar, en procés de redacció del projecte tècnic el qual afecta 2.500 metres quadrats i té un pressupost de 14.594 euros, IVA inclòs. L'equip tècnic va recollir les propostes veïnals per a la millora d'aquest espai verd, l'increment de l'enjardinament previst, les àrees de jocs infantils, entre altres, mentre que també es va comentar la impermeabilització de l'aparcament existent. Aquest projecte implica una inversió global de 460.768 euros.

Nou jardí en els carrers Peníscola i Portaceli

D'altra banda, també es va tractar el projecte del nou jardí als carrers de Peníscola i de Portaceli, la redacció del qual es troba a punt de ser adjudicada. Aquesta intervenció va ser sol·licitada per la ciutadania mitjançant els pressupostos Decidim VLC. Suposa la millora d'uns 2.000 metres quadrats, tot incrementant la infraestructura verda, i una inversió global de 280.000 euros, incloent-hi el projecte i l'obra.

La trobada del vicealcalde Sergi Campillo, juntament amb membres del Servici de Jardineria Sostenible, amb representants d'Orriols Conviu i Orriols en Lluita va tractar també uns altres projectes, com ara l'arbrat de diversos carrers i la creació d'un espai d'horts urbans per a la ciutadania.

L'Ajuntament treballa en la creació d'escocells i plantació d'arbratge als carrers del Pare Viñas, Daroca i Sant Joan Bosco. S'hi obriran 108 nous escocells, tant en zona d'aparcament com en voreres, i s'hi plantaran espècies autòctones de la Comunitat Valenciana, adaptades al clima de la ciutat i a les previsions de l'escalfament global i d'una grandària adequada per a l'ample de les voreres i les calçades. El pressupost d'execució d'aquesta intervenció és de 145.171 euros, IVA inclòs, i el seu període d'obres és de cinc mesos. El projecte està pendent de contractació i podria realitzar-se aquest any 2022.
En últim terme, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana va explicar al veïnat d'Orriols el projecte de creació d'un espai destinat a horts urbans, demanats per la ciutadania, en una parcel·la d'uns 2.000 metres quadrats cedits temporalment per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. La seua redacció es troba pendent de contractació i disposa d'un pressupost de 21.522 euros, IVA inclòs.

València, finalista en el títol de Capital Verda Europea 2024

Les millores en jardins, arborització i horts urbans al barri d'Orriols integren l'estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat de València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Aquest premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l'ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l'Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Aquesta competició per esdevenir Capital Verda Europea 2024 de València se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat de l'Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per a ser climàticament neutra el 2030.

Arxivat a:

Destacats