València centra els seus esforços a corregir la bretxa de gènere: de les 14.950 persones que van trobar ocupació, quasi 8.000 van ser dones

Més de la meitat de les persones que van eixir de les llistes de l'atur en l'últim any van ser dones, gràcies també als programes de València Activa

Guardar

Reunió d'emprenedores
Reunió d'emprenedores

La ciutat de València continua liderant la baixada de la desocupació. De fet, el mes de gener ha aconseguit la xifra més baixa dels últims 12 anys (- 4,6%), situant-se per davant d'altres ciutats com Madrid (- 2,8%) o Alacant (- 3,51%). Unes dades que com assenyalava l'alcalde de València, Joan Ribó, "no són fruit de la casualitat, sinó de la nova manera de gestionar la crisi posant el focus en les persones i en la recuperació dels llocs de treball".

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha anat impulsant diferents programes d'ocupació i formació que, com reflecteixen les dades de l'atur a la ciutat, estan donant els seus fruits. Així, no només la taxa de la desocupació ha caigut en 14,6 punts, des del segon trimestre de 2015, entre les persones menors de 30 anys; sinó que més de la meitat de les persones que van trobar treball en els últims 12 mesos van ser dones.

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Pilar Bernabé, ha volgut destacar aquesta dada com un exemple "dels esforços de València per corregir la bretxa de gènere. En totes les crisis, les dones han sigut un dels sectors més castigats. No obstant això, gràcies a programes com 'Treballem Iguals' o l'Espai Lidera, s'ha aconseguit canviar la tendència". Així, de les 14.950 persones que van eixir de les llistes de l'atur en l'últim any, quasi 8.000 van ser dones.

Però a més, de les afiliacions a la Seguretat Social, que van registrar el desembre de 2021 el seu rècord històric en 11 anys amb 401.345 altes, aproximadament el 53% eren dones. Una aposta per combatre la desigualtat de gènere que ja comença a mostrar resultats i que s'anirà consolidant encara més.

Treballem Iguals

Tal com ha assenyalat Bernabé, 'Treballem Iguals' és la primera plataforma de tota Espanya que se centra en la promoció de l'ocupació de les dones. De fet, es va passar de formar a aproximadament 300 dones mitjançant aquesta plataforma durant l'any 2020, a oferir formació per a més de 2.500 valencianes en 2021.

Per a aconseguir aquest objectiu, s'ofereixen cursos de 'Marca personal', 'Habilitats directives', 'Presentacions eficaces', 'Intel·ligència Emocional' i 'Parlar en públic', cursos de preparació per a l'obtenció del certificat de l'ESO, 'Informàtica', 'Inglés comercial', 'Gestió empresarial aplicacions informàtiques de gestió administrativa i empresària', o certificats de professionalitat com el d''Atenció al client consumidor/a o usuari/ària' i de 'Creació i gestió de microempreses'.

Així mateix, cal recordar que, sota aquest paraigua, es desenvolupen iniciatives com 'Lideresses', el programa de promoció de la dona a llocs directius, o 'Explora tu talento', destinat a capacitar a dones desocupades o en millora d'ocupació per a millorar la seua competitivitat laboral i la seua capacitació professional.

Espai Lidera

I per a desenvolupar els objectius de la plataforma 'Treballem Iguals', València Activa presentava, l'octubre de 2020, l''Espai Lidera', un punt de trobada de referència per a les dones on els pilars es basen en el lideratge, l'emprenedoria i la formació; però també un espai per a visibilitzar el talent empresarial femení i crear una xarxa de treball que afavorisca la lluita contra el sostre de cristall.

Situat al carrer Guillem de Castro, 37, l'objectiu d'aquest espai, pioner a Espanya, no és un altre que potenciar el lideratge de les dones perquè arriben a llocs directius o que aposten per l'emprenedoria.

Destacats