València, capital mundial de l'esport amb la Marató més internacional i multitudinaria

Més de 175 països i 320 canals de televisió oferiran la carrera el diumenge

Guardar

Maratón de València. Imatge: Valencia Ciudad del Running
Maratón de València. Imatge: Valencia Ciudad del Running

La Marató València Trinidad Alfonso es prepara per a celebrar la seua edició de 2023 aquest diumenge 3 de desembre amb una xifra històrica: reunirà 33.000 corredors de 134 països en la línia d'eixida. Aquest esdeveniment, considerat la quarta marató més ràpid del món, promet ser una jornada plena d'emocions i possiblement rècords personals per als participants.

La presentació oficial es va dur a terme en La Placeta, el nou espai per a xarrades dins d'Expo Esport València, que enguany té lloc per primera vegada en Fira València, abastant 10.000 m² d'exposició. Amb un pressupost de 6,5 milions d'euros, el finançament prové en un 59% d'inscripcions, un 35% de patrocinadors i col·laboradors, i un 6% d'aportacions d'institucions públiques i altres ingressos.

Paco Borao, president del SD Correcaminos, entitat organitzadora al costat de l'Ajuntament de València, va destacar la internacionalitat de la prova com a resultat d'anys d'esforç per a mostrar al món el que significa la Marató València. Va subratllar que el 57% dels participants provenen de fora d'Espanya, i va destacar un 20% de participació femenina, instant les dones a continuar corrent per a augmentar encara més eixa xifra.

La ciutat ja ha començat a vibrar amb l'arribada de milers de corredors i els seus acompanyants. Expo Esport, que va obrir les portes el divendres, marca l'inici d'un cap de setmana únic, on s'espera un 87% d'ocupació hotelera de mitjana. Juan Miguel Gómez, director de la Fundació Trinidad Alfonso, va destacar que l'esdeveniment va més enllà d'una simple carrera, sent un cap de setmana ple d'activitats per a corredors i acompanyants. Va emfatitzar la importància de l'aliança entre Ajuntament de València, SD Correcaminos i Fundació Trinidad Alfonso, amb un fort present i un futur prometedor. La cita no sols serà una competició atlètica, sinó una experiència completa per a tots els participants i la ciutat.

València, bolcada amb la Marató

S'espera que el diumenge s'unisquen a la festa i isquen a animar milers de persones per a omplir els carrers de la ciutat, on hi haurà més de 170 punts d'animació. La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Rocío Gil, ha apuntat que "la gent quan ve a València ho fa perquè confia que fem les coses bé. Som una ciutat xicoteta, però es paralitza perquè la Marató ocórrega". Per això, ha convidat a veïns i visitants a "que gaudisquen de la carrera, de recórrer tota la ciutat".

La carrera es podrà veure per televisió en més de 175 països, gràcies als 324 canals i cadenes de televisió que l'emetran en directe i/o en diferit. Pel que la Marató València Trinidad Alfonso tornarà a ser la carrera de 42,195 quilòmetres més difosa del món.

Destacats