Aquestes són els carrers tallats el diumenge per la Marató de València 2023

Un total de 33.000 persones recorreran els 42,5 quilòmetres de distància de la prova esportiva més important de l'any en la ciutat

Guardar

Maratón de València. Imatge: Valencia Ciudad del Running
Maratón de València. Imatge: Valencia Ciudad del Running

Els carrers de València s'ompliran de corredors i corredores aquest diumenge 3 de desembre amb motiu de la celebració de la Marató de València 2023. Es tracta de la prova esportiva més destacada de l'any i que en aquesta edició, la número 43, reunirà a 33.000 participants que buscaran aconseguir les seues millors marques.

En els seus 42,5 quilòmetres de recorregut, la Marató passarà per alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat com la plaça de l'Ajuntament, l'Estació del Nord o també les Torres de Serrano. La primera eixida serà a partir de les 8:15 hores i es farà des de la plaça de la Marató (entre el pont de Monteolivete, l'avinguda López Piñero i el carrer Institut Obrer Valencià); mentre que la meta estarà en el Llac de l'Hemisfèric situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Així, la competició recorrerà bona part del front litoral de la capital valenciana, tot l'eix de l'avinguda de Blasco Ibáñez, el passeig de l'Albereda i també el centre històric de la ciutat. Com a conseqüència, el dispositiu de trànsit i seguretat programat per a aquest diumenge 3 de desembre tallarà més de 80 carrers i grans avingudes.

Corredores en la Maratón de Valencia
Corredors en la Marató de València

Talls de trànsit per la Marató 2023

A partir d'aquest dijous, a les 22 hores, s'inicien les primeres talls de trànsit a l'entorn de la plaça de la Marató per a facilitar les labors de muntatge de la zona d'eixida de la carrera. I el mateix ocorrerà a primera hora del dissabte en Fira València, on els participants acudiran a recollir els seus dorsals. Els treballs seguiran fins a l'última hora del dissabte i, a partir de les 21 hores, els talls ja seran generalitzats en tot l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències i la resta de carrers i avingudes per les quals discorrerà la Marató.

A més, el divendres 1 de desembre, a partir de les 22 hores, es tancarà al trànsit rodat el pont de Montolivet en tots dos sentits i l'avinguda del Professor López Piñero en direcció cap al centre de la ciutat, per al muntatge de l'arc eixida de la prova. Per la seua banda, les avingudes Germans Maristes i Institut Obrer de València, en tots dos sentits, també romandran tallades des de les 22 hores i fins a les 6 hores del dissabte, deixant accés als guals.

Per la seua banda, el dissabte 2 de desembre, es procedirà al tall de l'Albereda (entre plaça Europa i el pont de l'Assut de l'Or) de 6 a 14 hores amb la finalitat d'albergar el "mini marató". A més, es procedirà al tall del carrer d'Alcalde Reig, entre el pont del Regne i l'avinguda de la Plata sentit entrada a la ciutat des de les 21 hores; i, a partir de les 22 hores, es farà el mateix en Professor López Piñero, entre Alcalde Reig i Ricardo Muñoz Suay, així com en tots dos sentits d'Institut Obrer i de Germans Maristes (entre Amado Granell Mesado i Bomber Ramón Duarte).

També es produiran talls a la circulació en els carrers que formen part del recorregut de la prova el mateix domigo 3 de desembre. En eixe sentit, aquestes interrupcions al trànsit començaran una hora abans del tret d'eixida de la carrera, entorn a les 7 del matí.

 

Destacats