Marató València 2023: Horaris i recorregut

El diumenge se celebra la Marató Trinidad Alfonso a València amb més de 30.000 participants

Guardar

Corredors en la Marató de València
Corredors en la Marató de València

Per als amants de l'esport, aquest diumenge hi ha una data especial en el calendari amb la celebració de la Marató Trinidad Alfonso de València. El 3 de desembre arrancarà aquesta carrera popular que compta amb 33.000 corredors inscrits que recorreran 42 quilòmetres de la capital del Túria. Considerada com una de les cites més importants del running, aquesta 43ª edició passarà per llocs especials com la plaça de l'Ajuntament, l'Estació del Nord o les Torres de Serrano.

Quasi dos mesos després de la Mitja Marató de València amb rècord femení inclòs de la mà de la kenyana Margaret Chelimo, l'organització es prepara per a acollir una altra cita esportiva. En aquest cas, amb el doble de distància i nombrosos carrers afectats pel recorregut.

Horaris

L'organització s'ha encarregat de desglossar els temps d'eixida en funció de les marques anteriors dels corredors per a facilitar així l'activitat Aicí doncs, els que tinguen millors marques començaran a les 8.15 del matí amb la previsió d'arribada marcada unes dues hores més tard. Per als quals comencen en l'últim torn de les 9.25 hores, es preveu que aconseguisquen la meta al voltant de les 15 de la vesprada.

L'horari d'eixida està dividit cada 10 minuts, eixint el primer grup a les 8.15 hores, el segon a les 8.25, el tercer grup a les 8.35, la cambra a les 8.45, el cinqué grup a les 8.55, el sisé a les 9.05, el seté grup a les 9.15 i, finalment, el huité grup a les 9.25 del matí. El carrer Reina marcarà la meitat de la carrera on es preveu que arriben els primers corredors al voltant de les 9.15 del matí, corresponent a l'eixida del seté grup. Els últims corredors que arriben a la meitat de la carrera està previst que ho facen al voltant de les 12.15 hores.

Recorregut

En total, 42,5 quilòmetres i un desnivell de 76 metres seran les xifres que manegen els corredors, que iniciaran l'aventura des de la Plaça de la Marató i l'acabaran en el Llac Hemisféric de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Els quilòmetres 24,5, 29,5 i 32,5 estan habilitats per a beure tot tipus de beguda hidratant, ja siga aigua, begudes isotòniques, fruites o gels energètics, a més d'atenció mèdica i banys habilitats.

La Marató Trinidad Alfonso de València recorrerà en ordre els següents carrers: Plaça de la Marató, Avinguda Balears, carrer Juan Verdeguer, Doctor Marcos Sopena, carrer Eugenia Vines, avinguda Tarongers, rotonda Plaza Emilo Attard, avinguda Catalunya, bulevard Perifèric Ronda Nord, avinguda Alfauir, carrer Dolores Marqués, carrer General Elio, passeig Alameda, avinguda Aragó, avinguda Blasco Ibáñez, carrer Ramon Llult, avinguda Tarongers, carrer Roina, carrer Reina, avinguda del Port, carrer Eduardo Bosca, passeig Alameda, carrer Guadalaviar, carrer Guilém de Castro, carrer Pintor López, carrer Poeta Querol, carrer Quitém de Castro, Gran Via Fernando el Catòlic, carrer de la Ballestera, avinguda Tres Creus, carrer Arxiduc Carios, carrer San José de Calasanz, carrer Xatival, Porta de la Mar, avinguda Jacinto Benavente, Ciutat de les Arts I les Ciències, i Lago Hemisféric.

Servei especial Metrovalencia

D'altra banda, la Generalitat Valenciana ha previst un servei especial de mobilitat de cara a la Marató València Trinidad Alfonso 2023, que se celebra el diumenge 3 de desembre. Per això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha dissenyat un pla de mobilitat per a garantir la comoditat i facilitat de desplaçament de corredors i afeccionats en Metrovalencia, promovent l'ús del transport públic abans i després de l'esdeveniment esportiu.

Una de les mesures destacades és el lliurament de 33.000 abonaments gratuïts de quatre viatges als corredors inscrits. Aquests abonaments, vàlids de l'1 al 4 de desembre, cobriran els desplaçaments per València i la seua àrea metropolitana, incloent els trajectes cap a l'aeroport. Aquests títols de transport es lliuraran al costat de la motxilla del corredor, facilitant així la mobilitat dels participants. A més, s'ha establit un servei especial en la xarxa per a aquesta jornada.

Destacats