València, capital internacional del tenis gràcies a la Copa Davis

La fase final de la Copa Davis continuarà celebrant-se a la Font de Sant Lluís els pròxims quatre anys

Guardar

Copa Davis a València
Copa Davis a València

València tornarà a ser epicentre del tenis internacional aquest 2023. La confirmació de la continuïtat de la Copa Davis en la capital del Túria, garanteix que la Comunitat Valenciana continuarà sent el punt neuràlgic d'un dels esports més seguits del món gràcies a la celebració d'una de les seues competicions més importants.

Acaba, per tant, la incertesa que va provocar la ruptura de les negociacions entre Kosmos, l'empresa que lidera Gerard Piqué, i la International Tennis Federation (ITF), al no arribar a un acord en renegociar la quantitat fixa de 40 milions de dòlars per edició que sol·licitava l'organisme internacional perquè Kosmos continuara gestionant la competició.

Malgrat que les autoritats reclamaven serenitat, aquest punt de fricció deixava en l'aire la continuïtat de la celebració d'aquest esdeveniment esportiu a València, que després de la seua edició de 2022, havia d'acollir durant quatre anys més la fase de grups.

Així, després del treball realitzat en els últims mesos per la Generalitat Valenciana, València continuarà sent seu de la Copa Davis. Precisament, ahir se celebrava una reunió de treball entre alts càrrecs del Consell i la cúpula directiva de la ITF, organisme que s'encarregarà de l'organització directa de l'esdeveniment.

En la trobada va participar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director general de Turisme, Herick Campos; el director general d'Esports, Josep Miquel Moya, així com el president d'ITF, David Haggerty; el director executiu, Kris Dent, i el mánager de l'entitat, Gonzalo Cernuda.

Reunión de trabajo entre altos cargos del Consell y la cúpula directiva de la International Tenis Federation (ITF)
Reunió de treball entre alts càrrecs del Consell i la cúpula directiva de la International Tennis Federation (ITF)

Retorn superior als 10 milions d'euros

Aquesta continuïtat de València com a seu de l'esdeveniment esportiu suposa un impuls més per a la recuperació econòmica i turística de la ciutat. El director general de Turisme assenyalava que la celebració de la competició esportiva de la Copa Davis a València "obri una finestra" que permet mostrar a la Comunitat Valenciana com a "terra d'oportunitats" i evidència que "ara, les coses bones, passen ací".

En aquest sentit, Herick Campos valorava l'impacte de l'anterior Copa Davis a València i apuntava que va tindre un retorn publicitari superior a 10 milions d'euros: "Va suposar un extraordinari èxit, tant per la projecció que va aconseguir la Comunitat Valenciana com pel propi impacte directe que suposa l'esdeveniment per al territori, per l'assistència d'organitzadors, participants i públic".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, incidia en el treball realitzat per a continuar albergant la Copa Davis "amb l'objectiu d'impulsar la projecció internacional de la Comunitat Valenciana, atraure turisme i promoure l'esport".

La celebració del torneig portarà aparellat el desenvolupament d'activitats de foment de l'esport base entre la població infantil i juvenil, aprofitant que en la Comunitat Valenciana existeix una gran passió per aquest esport, i que l'autonomia disposa d'una de les pedreres més grans de tenistes i compta amb més de 9.000 federats.

Després de l'edició de 2022, València manté el compromís de la ITF de celebrar, en el pavelló de la Font de Sant Lluís, els partits de la fase de grups durant els pròxims quatre anys, un compromís que inclou també la participació de l'equip espanyol de tenis en aquests partits.

Arxivat a:

Destacats