La Copa Davis es queda a València

València acollirà la celebració dels partits de la fase de grups de la Copa Davis durant els pròxims quatre anys

Guardar

Presentació de la Copa Davis a València
Presentació de la Copa Davis a València

València albergarà l'edició 2023 de la Copa Davis. Així ho ha confirmat la Generalitat Valenciana després d'una reunió de treball entre alts càrrecs del Consell i la cúpula directiva de la International Tennis Federation (ITF), organisme que s'encarregarà de l'organització directa de l'esdeveniment.

Així, es dissipen els dubtes després de la ruptura de les negociacions entre l'empresa Kosmos, que gestionava l'organització d'aquest esdeveniment, i la ITF, després de no arribar a un acord en renegociar la quantitat fixa de 40 milions de dòlars per edició que sol·licitava l'organisme internacional perquè l'empresa de Gerard Piqué seguira al comandament de la competició.

Malgrat això, tal com estava previst, València seguirà com a seu i ja es treballa en aquesta nova edició "amb l'objectiu d'impulsar la projecció internacional de la Comunitat Valenciana, atraure turisme i promoure l'esport", segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

L'anterior Copa Davis va tindre un retorn publicitari superior a 10 milions d'euros en la capital del Túria. En aquest sentit, tal com han declarat les autoritats, "va suposar un extraordinari èxit, tant per la projecció que va aconseguir la Comunitat Valenciana com pel propi impacte directe que suposa l'esdeveniment per al territori, per l'assistència d'organitzadors, participants i públic".

La celebració del torneig portarà aparellat el desenvolupament d'activitats de foment de l'esport base entre la població infantil i juvenil, aprofitant que en la Comunitat Valenciana existeix una gran passió per aquest esport, i que l'autonomia disposa d'una de les pedreres més grans de tenistes i compta amb més de 9.000 federats.

Després de l'edició de 2022, si no hi ha canvis en els pròxims anys, València acollirà la celebració dels partits de la fase de grups durant els pròxims quatre anys.

Arxivat a:

Destacats