València arrenda “La Base” de la Marina de València a Labora com a espai d’innovació i emprenedoria

L’alcalde, Joan Ribó, aposta per continuar impulsant La Marina com un pol d'atracció de la innovació i de dinamització dels barris marítims de València

Guardar

Edifici "La Base" situat a la Marina de València
Edifici "La Base" situat a la Marina de València

L'alcalde, Joan Ribó, ha anunciat que la Junta de Govern Local de demà aprovarà arrendar a LABORA, el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, part de l'edifici de propietat municipal conegut com "La Base", que va ser la base de l'equip Alinghi a l'America's Cup, ubicat al Passeig Remor 6, dins del recinte de La Marina de València "amb l'objectiu de crear un espai compartit del Sistema Nacional d'Ocupació per a la innovació i experimentació en matèria d'orientació i emprenedoria per a l'ocupació".

Joan Ribó ha destacat que des del govern municipal "apostem per continuar impulsant La Marina com un pol d'atracció de la innovació i de dinamització dels barris marítims de València. Per això treballem per omplir de vida els edificis, construir un espai comú per a la convivència, la participació ciutadana, la cultura, la creativitat, la innovació, la formació i l'esport. Ribó ha afegit que el model que simbolitza La Marina suposa "una aposta per l'activitat econòmica arrelada al territori, que vol créixer ací gràcies als nostres recursos: el talent local, les nostres universitats i les nostres institucions, com és el cas ara de Labora; i també qualsevol persona que vulga vindre a la nostra ciutat i que serà benvinguda".

Tal com ha assenyalat la regidora de Patrimoni de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, es tracta d'un edifici de propietat municipal situat en un entorn accessible, amb facilitat d'accés i comunicació amb la resta de la ciutat, en un entorn de gran afluència de públic al costat dels barris del Grau i el Cabanyal-Canyamelar.

Part de la planta baixa de La Base ja està ocupada pel Centre Mundial d'Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS), un espai desenvolupat per l'Ajuntament de València en col·laboració amb la FAO, l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació.

Ara, l'Ajuntament arrenda a LABORA una superfície de 2.086,69 m², distribuïts entre la planta baixa i la primera planta de l'immoble per instal·lar-hi un Centre d'Orientació, Emprenedoria, Acompanyament i Innovació per a l'Ocupació (COE), per a la qual cosa realitzarà obres de caràcter permanent i estructural- que redundaran en benefici de l'edifici, per la qual cosa l'Ajuntament ha establit una carència de pagament durant els primers cinc anys del contracte.
Les obres d'habilitació que emprendrà LABORA milloraran la il·luminació, la ventilació i la climatització, l'aïllament tèrmic, les mesures de seguretat, de prevenció d'incendis i l'eficiència energètica de l'edifici tindran un cost estimat de més de quatre milions d'euros.

Isabel Lozano ha assegurat que "aquest Centre es convertirà en un espai compartit del Sistema Nacional d'Ocupació per a la innovació i experimentació en matèria d'orientació i emprenedoria per a l'ocupació. Respon a la necessitat de compartir esforços entre les diverses entitats i projectes de l'àmbit de l'orientació i l'emprenedoria a totes les comunitats autònomes per impulsar plans innovadors que fomenten la inserció laboral i l'ocupació de qualitat, de manera que continuem aprofundint en el caràcter innovador del districte format per La Marina de València focalitzant en aquesta part de la ciutat aquests aspectes".

A la Planta Primera s'ubicarà la Subdirecció General d'Orientació i Intermediació Laboral amb tres serveis diferenciats, el de pàgines d'Orientació, el d'Orientació en línia a usuaris de LABORA i de Prospecció - Espai Empreses. En total, comptarà amb uns 26 treballadors/es i dos directors/es.

També estarà a la planta primera la Direcció General d'Emprenedoria, Cooperativisme i Economia Social, responsable d'elaborar i executar els programes i accions en aquestes matèries, que albergarà al voltant de 28 treballadors/es i dos directors/es.

A l'espai reservat al COE de la Planta Baixa s'habilitarà un espai de coworking.

Arxivat a:

Destacats