Així serà la nova Marina de València

La Marina de Valencià conclourà el seu projecte urbanístic amb un bulevard arbrat de 23.300 metres quadrats

Guardar

Projecte d'humanització de La Marina de València
Projecte d'humanització de La Marina de València

La Marina de València comença el compte arrere per a començar els treballs d'humanització de l'entorn del Tinglado 2. El projecte urbanístic consta d'un gran bulevard arbrat de 23.300 m² en el qual es trobarà un gran sistema dunar construït amb llambordes i que està pensat per al passeig i descans dels visitants de la Marina.

Aquesta actuació, que busca recuperar, valorar i humanitzar el Tinglado 2 i el seu entorn, té com a objectius articular aquesta zona amb la resta de la ciutat, millorar l'accessibilitat, reivindicar el patrimoni de la Marina i vincular-la amb la naturalesa. Amb una inversió total de dos milions d'euros, la fase final del projecte està a punt d'executar-se, i consistirà en la conversió en zona de vianants i naturalització de l'entorn de l'edifici històric del Tinglado 2.

Ecosistema dunar i verd

Després d'un procés col·laboratiu de més d'un any per a trobar la millor proposta per a la humanització de la zona, es va triar un projecte innovador l'execució del qual donarà principi en els pròxims mesos. El projecte ha sigut elaborat pel Grup Aranea i El Fabricante de Espheras, i consta d'un espai arbrat de més de 23.300 m² que connecte als barris circumdants a la Marina de València. Amb ell es pretén realçar el patrimoni històric de la Marina, convidar als visitants al passeig pel litoral i protegir-los del trànsit de les ciutats.

Projecte d'humanització de l'entorno del Tinglado 2 de La Marina de València
Projecte d'humanització de l'entorn de l'Embull 2 de la Marina de València

Un gran bulevard de 33 metres d'ample complementat amb una sèrie de dunes urbanes construïdes a base de llambordes, jugant amb diferents altures que creguen llocs de descans i d'interacció. "Naturalesa, ciutat, patrimoni i aigua es combinen de forma equilibrada en el disseny d'aquest espai, posant una exquisida cura a visuals, volums i usos, dissenyant una infraestructura verda litoral amb elements vegetals autòctons, capaç d'articular-se amb el teixit urbà i al mateix temps aïllar al visitant del trànsit rodat", detalla el projecte.

Millora dels accessos

Aquest nou projecte suposa una millora de la connexió de la Marina amb els barris que l'envolten, introduint nous accessos i millorant els anteriors, amb la finalitat d'acostar el port històric de la ciutat de València als seus habitants i visitants.

Per a una bona convivència amb els altres usos de la Marina, s'ha tingut en compte els itineraris d'accés a la dàrsena, així com la programació de grans esdeveniments que requerisquen un accés especial com a concerts, pirotècnia o activitats vàries.

Vista aèria del nou projecte de la Marina de València
Vista aèria del nou projecte de la Marina de València

Innovadora perspectiva de costos

Aquest projecte també té en compte el patrimoni històric de la Marina, com l'Edifici del Rellotge, l'Escala Real i la grua cabria, gràcies a una innovadora perspectiva de costos en la qual s'ha reduït la inversió mantenint els criteris de qualitat.

Gràcies a ella s'ha pogut expandir el projecte de la zona a millorar, incloent-hi l'entorn de la plaça de l'Aigua i la plaça de les Hores, on es troba l'Edifici del Rellotge. "Aquest projecte té la capacitat de servir com a guia a tots els projectes que s'estan duent a terme al voltant de la Marina de València. És una intervenció d'espai públic exemplificadora, en el procés de definició del qual ha tingut molta importància la participació ciutadana", assegura Vicent Llorens, director general de Consorci València 2007.

Destacats