València àmplia el parc d'habitatge públic amb 74 nous habitatges

Guardar

El precio de la vivienda se dispara en la Comunitat Valenciana
El precio de la vivienda se dispara en la Comunitat Valenciana

València continua ampliant el parc d'habitatge públic. De fet, el regidor d'Urbanisme i president d'AUMSA, Juan Giner, ha anunciat, després del Consell d'Administració d'esta empresa municipal, que durant l'any 2024 el parc de vivenda pública destinada al lloguer assequible "augmentarà en un total de 74 nous habitatges, de les quals 25 ja estaran disponibles en el primer quadrimestre d'enguany i les 49 restants s'acabaran de construir a la fi de 2024".

Estes actuacions s'emmarquen dins del Pla de Promoció d'Habitatge, que va ser aprovat el maig de 2020, "i que fins a maig de 2023 només s'havia executat en un 1%, ja que únicament s'havien construït 3 habitatges de les 307 previstes", ha assenyalat Giner. Amb el nou impuls realitzat des d'AUMSA, en finalitzar el primer trimestre s'haurà executat un 16% del Pla i es calcula que en finalitzar l'any, ja s'haurà aconseguit el 24% dels plans previstos.

En este sentit, el regidor ha explicat que "la prioritat de la política de vivenda s'ha de demostrar amb fets concrets. El Pla de Vivenda ha estat paralitzat durant 3 anys i ara hem volgut impulsar el treball perquè siga una realitat, perquè la nostra societat demanda habitatges i el govern de Ribó i Sandra Gómez van ser incapaços de donar una mínima resposta a este problema".

"Per este motiu, -ha continuat Juan Giner- hem activat entre altres mesures els préstecs del Banc Europeu d'Inversions perquè hem de fer un esforç clar per posar a la disposició dels veïns de la ciutat de nous habitatges. Seran 10 milions d'euros que ens permetran accelerar els treballs i demostrar que quan un equip de govern aposta per la vivenda es poden i deuen complir les promeses".

Cal assenyalar que en el Pla de Promoció de Vivenda està prevista la construcció de 307 habitatges i que a pesar que es va aprovar en 2020, els retards en l'execució de les obres faran que les obres concloguen a la fi de 2026.

Destacats